Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Στέφανος Σαμοΐλης: Ο κερκυραϊκός λαός να ανακτήσει την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά του

Φοβούμενοι τη λαϊκή αντίδραση, τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας συναντήθηκαν τελικά εν κρυπτώ με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και μάλιστα, για τριήμερο. Έτσι, παρά το γεγονός ότι είχαμε εγκαίρως επισημάνει, ότι οποιαδήποτε γερμανική αντιπροσωπεία, θα ήταν ανεπιθύμητη στην Κέρκυρα, ο κ.....
Σπύρου αποφάσισε, όχι μόνο να τους δεχτεί, αλλά να κρατήσει και μυστικές τις επαφές τους.
Γίνεται απολύτως κατανοητό, ότι η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ακολουθεί κατά γράμμα τις βουλές της κυβέρνησης, αδιαφορώντας για τον απώτερο στόχο των φιλόδοξων Γερμανών, συνηγορώντας πλήρως στις κυβερνητικές προσταγές, να προσφερθεί γη και ύδωρ στο όνομα της “ελληνογερμανικής συνεργασίας”.
Μάλιστα, ο κ. Σπύρου επικαλείται την υπερπήδηση των «σύγχρονων αρνητικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων, που ζημιώνουν τις σχέσεις των δύο χωρών», ξεχνώντας ότι ο ελληνικός λαός, υποφέρει σήμερα από την τροϊκανή λαίλαπα, που τον έχει οδηγήσει στη φτώχεια και στην απόγνωση. Αυτός ο λαός, είναι, που δεν ενημερώθηκε για την επίσκεψη των Γερμανών και για τα πραγματικά σχέδιά τους, σχέδια που βασίζονται στο ξεπούλημα της δημόσιας γης, έναντι πινακίου φακής.
Εξαιτίας λοιπόν, των «σύγχρονων αρνητικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων», αποφάσισε η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας, να μην ενημερώσει καν τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτή είναι η δημοκρατική θεώρηση των πραγμάτων την οποία πρεσβεύει;
Η γερμανική αντιπροσωπεία περιόδευσε στο ΧΥΤΑ Τεμπλονιού και στο Βιολογικό Καθαρισμό, ενώ συσκέφθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΙΝ και εκπρόσωπους του Δήμου Κέρκυρας, για να συζητήσουν θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων, απορριμμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος και τουρισμού - πολιτισμού. Η Περιφέρεια, μιλά στην ανακοίνωσή της, για προσδοκώμενη «αποδοτική συνεργασία στο άμεσο μέλλον» σε διάφορους τομείς, αποφεύγοντας να αναφέρει ποιοι είναι αυτοί και ποια θα είναι τα οφέλη ή το κόστος για τις δύο πλευρές. Οι γερμανικές ορέξεις φαίνεται να έχουν μεγάλες προσδοκίες: νερό, απορρίμματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ακόμα και μνημεία πολιτισμού. Και είναι σίγουρο, ότι η γερμανική πλευρά θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον, κάθε δυνατότητα που θα της παρέχει η ελληνική πλευρά, η οποία είναι ολοφάνερο, ότι δε διατηρεί κανέναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.
Ο ελληνικός και κερκυραϊκός λαός, δε θα πρέπει να μείνει απαθής, απέναντι σ’ αυτήν τη δυσμενή προοπτική. Έχει χρέος, απέναντι στον ίδιο και στις επόμενες γενιές, να μην παραδώσει αμαχητί ό,τι τον προσδιορίζει ως υπόσταση, κυρίως να διατηρήσει ή και να ανακτήσει την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά του! Κάθε δημόσιο αγαθό αποτελεί κατάκτηση και είναι αναφαίρετο. Δεν παζαρεύεται, ούτε ξεπουλιέται! Κάθε αξιωματούχος, κάθε επιτετραμμένος ξένου κράτους, που επιδιώκει να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα είναι persona non grata. Η εφαρμοζόμενη πολιτική του ξεπουλήματος των πάντων, πρέπει άμεσα να ανατραπεί.