Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στην Κέρκυρα- Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσποιούμενος τον γιατρό απέσπασε από υπήκοο Βουλγαρίας χρήματα

 Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας υπόθεση απάτης σε βάρος 47χρονης υπηκόου Βουλγαρίας από 48χρονο ημεδαπό, ο οποίος, προσποιούμενος τον γιατρό, της απέσπασε τμηματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνω από 3.200 ευρώ.
Ο 48χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας...
Κέρκυρας χθες (20.11.2012) το πρωί στην Κέρκυρα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης, αντιποίησης και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς προσποιούμενος τον γιατρό δημόσιου νοσοκομείου και ιδιωτικών κλινικών εξέτασε αρχικά την 47χρονη συστήνοντας της φαρμακευτική αγωγή για παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.
Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την ψευδή του ιδιότητα, έπεισε την 47χρονη ότι είχε την δυνατότητα να μεσολαβήσει, έναντι χρηματικού τιμήματος, στην έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για την μετάβαση της στις Η.Π.Α. με σκοπό την φοίτησή της σε αμερικανικό πανεπιστήμιο.
 Για το σκοπό αυτό, ο 48χρονος της απέσπασε τον τελευταίο μήνα το χρηματικό ποσό των 3.240 ευρώ.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν:
• προσωπικά έγγραφα της 47χρονης
•τρία πλαστά ξενόγλωσσα ιατρικά διπλώματα-πιστοποιητικά τα οποία παρουσιάζουν τον 48χρονο κάτοχο των ειδικοτήτων της ουρολογίας, παθολογίας και της χειρουργικής
• ιατρική γνωμάτευση και συνταγή της 47χρονης
• ιατρικές στολές
• ιατρικά εξαρτήματα (στηθοσκόπιο)