Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα για το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, που πέρασε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, μετά από πρόταση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Αυτοί που μας αφαιρούν το δικαίωμα στη μόρφωση, αυτοί που μας στερούν τον ελεύθερο χρόνο, το δικαίωμα στην άθληση και τον πολιτισμό, σχεδίασαν και προχωρούν στη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών. Είναι οι ίδιοι που έχουν αναγκάσει τους γονείς μας να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο, που τους πετάνε στην ανεργία, που φορτώνουν στους εργαζόμενους τα βάρη της κρίσης τους. Είναι οι ίδιοι που μας κλέβουν το βιβλίο, που αφήνουν τα σχολεία...
χωρίς πετρέλαιο και καθηγητές, που μετατρέπουν τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. με το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» απελευθερώνει πλήρως τη χρήση όλων των ναρκωτικών. Το νομοσχέδιο στηρίζουν με χέρια και με πόδια ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.
Είναι ψέμα ότι στοχεύουν «να μη μπαίνει ο χρήστης φυλακή. Ο χρήστης δεν πρέπει να πηγαίνει φυλακή, αλλά να οδηγείται στην απεξάρτηση. Όμως με το ίδιο νομοσχέδιο παραδίδουν την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη στους ιδιώτες ενώ παράλληλα τα «στεγνά» προγράμματα οδηγούνται στο κλείσιμο λόγω υποχρηματοδότησης και το κράτος μετατρέπεται σε έμπορο της πρέζας με τα υποκατάστατα.
Ο στόχος τους είναι διπλός: Από τη μία θέλουν τη νεολαία υποταγμένη, να ψάχνει τη διέξοδο στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών και από την άλλη να θησαυρίζουν οι έμποροι του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας. Νομιμοποίηση της χρήσης σημαίνει αποδοχή της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών.
Στις ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόστηκε το περιβόητο πείραμα της «νομιμοποίησης» όπως στην περίπτωση της Ολλανδίας, η χρήση των ναρκωτικών αυξήθηκε κατά 250%.
Την ίδια ώρα που βγάζουν παράνομους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας υπερασπίζονται την «ελευθερία επιλογής» μας. Είναι ελεύθερος ο νέος που τον καταδικάζουν σε μισθούς των 500 ευρώ, που τον κρατάνε αμόρφωτο, του στερούν την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό; Η μόνη «ελευθερία» που μας αναγνωρίζουν είναι η «ελευθερία» της μαστούρας. Είμαστε «ελεύθεροι» αρκεί να μην σκεφτόμαστε, να μην αγωνιζόμαστε.
Απορρίπτουμε το διαχωρισμό σε «σκληρά» και «μαλακά» ναρκωτικά. Οι αιτίες που οδηγούν στα ναρκωτικά είναι κοινές για αυτό και ενιαία πρέπει να είναι η αντιμετώπιση.
Οι νέοι πρέπει να ζουν με δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Να παλεύουν για μια άλλη κοινωνία με ψηλά το κεφάλι. Για όσους σπρώχτηκαν στα μονοπάτια των ουσιών, να υπάρχει ευκαιρία θεραπείας και επανένταξης δημόσιας και δωρεάν, ώστε να αγωνιστούν και αυτοί μαζί με όλους για μια ζωή πραγματικά ολόκληρη, όχι με δόσεις.
Διεκδικούμε:
• Δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.
• ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά και στη νομιμοποίησή τους. ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά.