Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΕΡΓ.Α.Κ.ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

• ΑΚΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
• ΑΚΥΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΜΠΛΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
• ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Το κοινοβούλιο του εγχώριου μπλοκ εξουσίας ψήφησε και επικύρωσε την δανειακή σύμβαση της εξάρτησης που αποτελεί τη βάση για τα νέα μέτρα που έρχονται, μέτρα εξόντωσης των εργαζομένων, εξαθλίωσης, ακόμα πιο μαζικής... θεωρώντας ότι το συνολικό πακέτο της δανειακής σύμβασης και των μέτρων της Τρόικα και της εντεταλμένης – δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου είναι άκυρο και δεν δεσμεύει τους έλληνες εργαζόμενους που τάχτηκαν και διατράνωσαν την πλήρη αντίθεσή τους σε αυτές τις επιλογές.
ανεργίας και συνολικής φτωχοποίησης του πληθυσμού της χώρας μας. Σε αυτό το μέλλον έβαλαν την Ελλάδα και το λαό της οι ευρωζωνικοί «εθνοσωτήρες» που ακόμα και σήμερα καθορίζουν τις τύχες της χώρας. Η ΕΡΓΑΚ απευθύνεται ανοιχτά στους εργαζόμενους, τους άνεργους και σε ολόκληρο το λαό δηλώνοντας - με ευθύτητα – και
Το πακέτο της εξάρτησης και της λαϊκής εξόντωσης που αναφέρεται ως νέο μνημόνιο, είναι προϊόν της συμπαιγνίας του ξένου παράγοντα, των διεθνών καπιταλιστικών κέντρων, μιας κυβέρνησης και μιας βουλής που δεν διαθέτουν καμία λαϊκή έγκριση να λαμβάνουν αποφάσεις και μάλιστα τέτοιας σημασίας, αποφάσεις που στέλνουν το λαό στην απόλυτη εξαθλίωση και υποθηκεύουν – ξεπουλάνε ολοκληρωτικά τη χώρα. Οι αποφάσεις αυτής της συμμορίας δεν έχουν λαϊκή και πολιτική νομιμοποίηση και δεσμεύουν μόνο τους ίδιους. Συνολικά, η πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία δύο χρόνια είναι μία πολιτική πρωτοφανούς έντασης της εξάρτησης της χώρας από τον ιμπεριαλισμό, τα διεθνή κέντρα και τους πολυεθνικούς ομίλους. Η ελληνική εργατική τάξη, μαζί με το 1 εκατομμύριο ανέργους, ούτε ποτέ ρωτήθηκαν, ούτε ποτέ έδωσαν έγκριση για μία τέτοια πολιτική.
Οι μέρες που ζούμε είναι εξαιρετικά δύσκολες και το μέλλον αβέβαιο και σκοτεινό. Βιώνουμε στιγμές που ματωβαμένες κατακτήσεις δεκαετιών ακυρώνονται στο βωμό της δήθεν αποφυγής της χρεοκοπίας. Με πρόφαση την αποφυγή της χρεοκοπίας το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο και η κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία έχει αντικατασταθεί από μία κοινοβουλευτική χούντα η οποία καταστρατηγεί το Σύνταγμα, το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύει θεμελιώδη δικαιώματα όπως το δικαίωμα στην εργασία, την δωρεάν παιδεία, υγεία κλπ. Με τα επιχειρήματά τους, κυβέρνηση, κόμματα και ΜΜΕ προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό ότι αν δεν εφαρμοστούν τα κτηνώδη μέτρα κατ’ εντολή των «δανειστών» μας, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει με ανυπολόγιστες συνέπειες. Επίσης όλοι οι παραπάνω, καθώς και διάφοροι «αριστερίζοντες» ευρωλάγνοι παρουσιάζουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ – ευρωζώνη – ΟΝΕ – ΕΕ. ως θέσφατο, χωρίς να λένε την πραγματικότητα ότι με την υιοθέτηση και του ευρώ, καταστράφηκε πλέον ολοκληρωτικά η εγχώρια παραγωγική βάση. Δεν λένε επίσης, ότι στο πλαίσιο ενός συνδυασμού μέτρων και επιλογών, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η κοπή εθνικού νομίσματος, ορίζοντας την ισοτιμία με το ευρώ και τα άλλα νομίσματα και σε συνδυασμό με το διεθνές δεδικασμένο του1936 (στάση πληρωμών επί του χρέους) θα δρομολογούσε νέες δυνατότητες όπως συνέβη π.χ. με την Αργεντινή και άλλες χώρες που έκαναν χρήση. Αλλά και τα επιχειρήματα του τύπου ότι οι Γερμανοί εργαζόμενοι πληρώνουν φόρους για «εμάς» για να μας «βοηθούν» απλά αποπροσανατολίζουν από την πραγματικότητα. Η ιμπεριαλιστική Γερμανία συνεισφέρει το 28,5% του προϋπολογισμού της ΕΕ, το 22,8% του προϋπολογισμού του ΝΑΤΟ και το 8,93% του ΟΗΕ. Έχει τεράστια συμμετοχή στη Παγκόσμια τράπεζα, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και αλλού. Είναι ξεκάθαρη η επιδίωξη της Γερμανικής πολιτικής που είναι η ιμπεριαλιστική οικονομική κατάκτηση των χωρών της περιφέρειας της ΕΕ αλλά και χωρών έξω από αυτήν.
Καλούμε τους εργαζόμενους να αγνοούν την φτηνή προπαγάνδα που ασκούν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, που το τελευταίο διάστημα πουλάνε το παραμύθι των «τεχνοκρατών σωτήρων» προετοιμάζοντας το έδαφος για τον τεχνοκρατικό ανασχηματισμό της ταξικής κεφαλαιοκρατικής κυβέρνησης Παπαδήμου. Πιστεύουμε, ότι όλοι εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, πρέπει να αντισταθούμε συλλογικά στη λαίλαπα και των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Για αυτούς τους λόγους προχωρήσαμε στην ίδρυση της ΕΡΓ.Α.Κ. γιατί πιστεύουμε ότι η αποτελεσματική αντίσταση προέρχεται μέσα από την οργάνωση.
Η ΕΡΓΑΚ αγωνίζεται, στηρίζει και οργανώνει ένα εργατοϋπαλληλικό – λαϊκό κίνημα αντίστασης, κίνημα ενότητας και αγώνα. Ακούμε και συμφωνούμε με τις απογοητευμένες φωνές των συναδέλφων για την διάσπαση, το συμβιβασμό, την υπαγωγή και την υποταγή του εργατικού κινήματος και αγώνα στους εκλογικούς σχεδιασμούς και τις εκλογικές επιδιώξεις πολλών και διαφόρων. Μια νέα, δυναμική, ουσιαστική, τίμια εργατική αντίσταση είναι η ελπιδοφόρα προοπτική που εμείς στηρίζουμε και για την οποία εργαζόμαστε.