Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Σήμερα η ημερίδα στο Δήμο Θιναλίων

Ημερίδα με θέμα: «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός» διοργανώνουν από κοινού, ο Δήμος Θιναλίων και ο «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Χωρίς Βία», στο πλαίσιο των δράσεων του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Κάμπιγκ της Ρόδας, το οποίο έχει αρχίσει από τις 12 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 29 του μηνός.
Η ημερίδα πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου της Αχαράβης.
Για την ημερίδα αλλά και γενικότερα για τη διοργάνωση του.....
Κάμπιγκ, δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου από εκπροσώπους του Δήμου Θιναλίων και της Διεθνούς Οργάνωσης «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Χωρίς Βία».
Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης επισυνάπτονται σε ξεχωριστό κείμενο.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΧΑΡΑΒΗΣ, ΔΗΜΟΥ ΘΙΝΑΛΙΩΝ
Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010 ώρα 19.00
Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΘΙΝΑΛΙΩΝ,
ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ & ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ(ΚΧΠ)

Προφίλ ΚΧΠ
Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2001 ενώ βρίσκεται παράλληλα σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο ξεκινώντας επισήμως το 1995.
Πρόκειται για ένα διεθνή οργανισμό του Ανθρωπιστικού Κινήματος που βάζει σε κίνηση δράσεις για τη μη βία και τη μη-διάκριση. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός και διεξάγει δράσεις με στόχο την καταγγελία βίαιων συμπεριφορών (σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο) και ταυτόχρονα τη δημιουργία-κατασκευή προτάσεων πρακτικών δράσεων.
Η μεγαλύτερη πρωτοβουλία του Κόσμου Χωρίς Πολέμους & Χωρίς Βία μέχρι σήμερα είναι η «Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη & τη Μη βία» που ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 2010 αφού πρώτα διέσχισε 100 χώρες ξεκινώντας από τις 2 Οκτωβρίου του 2009. Η πορεία είχε την υποστήριξη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο και δημιούργησε στο πέρασμά της μια σειρά από εκδηλώσεις διαφορετικού τύπου που επηρέασαν πληθυσμούς που έχουν ιδιαιτέρως πληγεί από τους πολέμους, όπως τα Βαλκάνια.

Προφίλ Ελλάδας
Το 2010 στην Ελλάδα ο Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία ξεκίνησε ομάδες ανθρώπων γύρω από τις θεματικές του αφοπλισμού, της εκπαίδευσης και μηβίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ταυτόχρονα, μέλη των ομάδων αυτών σχημάτισαν την περίφημη κίνηση των «ΑΟΡΑΤΩΝ» που πρωτοεμφανίστηκαν το Μάρτιο του 2010. Από τότε πραγματοποίησαν μια σειρά από μηβίαιες διαμαρτυρίες για το μνημόνιο και γενικά την οικονομική βία που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες.
Ταυτόχρονα σε εξέλιξη είναι ο 20ς Πανελλήνιος διαγωνισμός φwτογραφίας «Ειρήνη Είναι» με τις αιγίδες των: Υπουργείο ΠολιτισμΟύ και Τουρισμού Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO, Δήμος Αθηναίων Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων. Ο διαγωνισμός, εκτός από τη σημαντική αναγνώρισή του από τους θεσμούς και την αιγίδα τους, έχει και την υποστήριξη 16 φωτογραφικών ομάδων, σε 11 πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λειβαδιά, Λάρισα, Λαμία, Φλώρινα, Χανιά, Ρόδος, Κοζάνη, Χίος και Τρίκαλα και μας ενδιαφέρει να επεκταθεί και στη Κέρκυρα.


Camping, Ημερίδα
Με αφορμή το ανθρωπιστικό camping ο Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Χωρίς Βία θα παρουσιαστεί στη Κέρκυρα με στόχο τη δημιουργία ομάδων γύρω από τις θεματικές της εκπαίδευσης, του αφοπλισμού, της ενέργειας και της τέχνης. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Θιναλίων και ο Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Χωρίς Βία συνδιοργανώνουν στις 19 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης, ημερίδα με θέμα «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Θα προηγηθεί στις 18 Αυγούστου συνέντευξη τύπου ενώ στις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με όλους του παρευρισκόμενους από το Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό CamΡίng με καλεσμένη όλη την τοπική κοινωνία. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι οι εκδηλώσεις αυτές να αποτελέσουν την αφορμή για την εκκίνηση σημαντικών ομάδων δράσεις και στην Κέρκυρα.

Πρωτοβουλία «Ταξίδι για ένα όνειρο»
Στα πλαίσια του Ανθρωπιστικού Camping συμπίπτει ο σταθμός στη Κέρκυρα του Pietro Rosenwirth στα πλαίσια της εκστρατείας «Ταξίδι για ένα όνειρο». Η διαδρομή του θα ακολουθήσει στις εξής πόλεις Καλαμπάκα, Έδεσσα, Θάσος, Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σαμοθράκη, Θεσσαλονίκη, Πήλιο, Αθήνα, Μονεμβασιά και Πάτρα με στόχο να δώσει το μήνυμα ενάντια στη διάκριση που υπάρχει για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες. Η κεντρική ιδέα είναι πως ο συνδυασμός κλασσική ιατρικής και εναλλακτικής θεραπείας μπορεί να δώσει τεράστια αποτελέσματα και ταυτόχρονα πως κάθε άτομο με κινητικές δυσκολίες είναι ικανό να χρησιμοποιήσει εξίσου αποτελεσματικά εργαλεία όπως το σκούτερ με το οποίο θα ο Pietro Rosenwirth θα πραγματοποιήσει όλη αυτή τη διαδρομή! Περισσότερες πληροφορίες στο www.rosenwirth.it και όλη η διαδρομή μέσα στο facebook.