Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Τι είπε στη συνέντευξη τύπου ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας και Βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τρίτη 17 Αυγούστου  ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας με την λαϊκή συσπείρωση, στα Μ.Μ.Ε. αποσπάσματα της οποίας παραθέτουμε παρακάτω.
1. Για την επίσκεψη Νετανιάχου είπε τα εξείς:
Χτες επισκέφτηκε την χώρα μας ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Νετανιάχου. Ο Νετανιάχου και ο Υπουργός άμυνας της χώρας του, καθώς και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι, επίσημα θεωρούνται υπαίτιοι για εγκλήματα πολέμου. Αυτό όμως δεν θεωρείται εμπόδιο για τον κύριο Παπανδρέου και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να τον καλέσουν στην χώρα μας, μάλιστα να δηλώσουν ότι αναβαθμίζονται οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, ότι δημιουργούνται και επιτροπές για στρατιωτικά θέματα και θέματα ασφάλειας, για επιχειρηματικούς λόγους, είναι φανερό ότι όλα αυτά....
ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους και για των λαό μας και για τους λαούς της περιοχής. Στην ίδια χώρα δεν μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πατάει σε 2 «βάρκες» και να λέει ότι είναι και με τους Παλαιστίνιους και ότι είναι υπέρ της αναβάθμισης των σχέσεων με το Ισραήλ.
2. Για την μεταστέγαση του νοσοκομείου:
Επιμένουν οι κυβερνητικοί παράγοντες ότι θα γίνει η μεταστέγαση σου νοσοκομείου στο νέο κτήριο όταν αυτή την στιγμή στο παλιό νοσοκομείο από 660 άτομα που έπρεπε να υπηρετούν, υπηρετούν μόνο 370 άτομα. Αν οι Κερκυραίοι δεν ξεσηκωθούν, δεν ζητήσουν να υπάρξουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ικανού να αντεπεξέρθει στις νέες συνθήκες, αυτή η μεταφορά θα καταλήξει μόνο σαν τραγωδία.
3. Για την επίσκεψη στην Κέρκυρα της προϊστάμενης του ΕΟΤ στο Λονδίνο:
Προσφάτως επισκέφτηκε την Κέρκυρα η προϊσταμένη του ΕΟΤ στο Λονδίνο. Δήλωσε ότι πήρε εντολή από την κα Γκερέκου και προώθησε, μονομερώς, ουσιαστικά την Βρετανική αγορά προς την Κέρκυρα. Βέβαια αυτό θέτει διάφορα ερωτήματα. Πως είναι δυνατό μία προϊσταμένη μιας υπηρεσίας του ΕΟΤ σε μία χώρα, να προωθεί μονομερώς τον τουρισμό σε ένα μόνο νομό;
Ο τουρισμός εξαρτάται από πάρα πολλούς και πολλές φορές από αναπάντεχους παράγοντες και αυτό βέβαια θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, και εν όψει των δημοτικών εκλογών που έρχονται, να δούμε και άλλους τρόπους, όχι μόνο εναλλακτικού τουρισμού, αλλά και εναλλακτικών οικονομικών προτάσεων και λύσεων για το νησί μας.