Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Σχόλιο κύκλων της ΕΝΑΚ

1. Η ΕΝΑΚ παρακολουθεί στενά και με ενδιαφέρον τα γεγονότα, τις ζυμώσεις και τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, του Νοέμβρη. Εκτιμούμε ότι τόσο από τις προεκλογικές ζυμώσεις και καταστάσεις ( συμμαχίες κλπ ) που θα διαμορφωθούν όσο και από την ίδια την εκλογική διαδικασία, θα εξαχθούν σοβαρά και αντικειμενικού χαρακτήρα πολιτικά συμπεράσματα. Θα δοκιμαστούν πολιτικές....
προθέσεις, πολιτικές διακυρήξεις, προσανατολισμοί, ειλικρίνιες, υποκριτικές φωνασκίες. Θα κριθεί και θα στοιχειοθετηθεί και η πολιτική αξιοπιστία και η πολιτική αναξιοπιστία. Θα έχει, επίσης, προηγηθεί των εκλογών μια δίμηνη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα που τα λαικά στρώματα θα συνειδητοποιούν, μέρα τη μέρα, τα αποτελέσματα της πολιτικής του μνημονίου και των νέων αντιλαικών μέτρων που έρχονται.
2. Το σύνολο των δηλώσεων του ( μέχρι τον Νοέμβρη ) περιφερειάρχη Ιόνιων Νησιών κ. Γεωργαλίδη σχετικά με τα στερεά απόβλητα ( αδειοδότηση ΧΥΤΑ Λευκίμμης αλλά μη λειτουργία του, δοκιμαστική! λειτουργία μονάδας! με συνέχιση του ΧΥΤΑ Τεμπλονιού κλπ ) αποτελεί ένα αντιφατικό πακέτο δηλώσεων προεκλογικού χαρακτήρα, αντικειμενικά αναξιόπιστο που δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους ενδιαφερόμενους των κόκκινων ζωνών και τον Κερκυραικό Λαό ευρύτερα.
3. Οι ανακοινώσεις κυβερνητικών παραγόντων ( μετά και την τοποθέτηση, επιτέλους, νέας διοίκησης στον ΟΛΚΕ ) ότι θα συνεχιστούν τα έργα του παλιού λιμανιού με χρηματοδότηση περίπόυ δύο εκατ. ευρώ δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε εάν πρέπει να θεωρηθούν σαν ιδιαίτερα σοβαρές. Καταρχήν πρέπει να διευκρινιστεί εάν υπάρχει μια συνέχεια, σαφής και ξεκάθαρη συνέχεια, της πολιτικής της ΝΔ στο λιμάνι και στο συγκεκριμένο έργο. Η ΕΝΑΚ θα επανέλθει, συνολικά, την ερχόμενη περίοδο.