Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Στέφανος Σαμοΐλης: Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στην εξαθλίωση των Δήμων και των εργαζομένων σ' αυτούς- Συμπαράσταση στους εργαζόμενους ΟΤΑ Κέρκυρας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Στο πλευρό των εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας βρέθηκε την Τρίτη 13/11 ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης, συμπαραστεκόμενος στον δίκαιο αγώνα τους για διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.
 Ο Στέφανος Σαμοΐλης έδωσε το “παρών” στην κινητοποίηση των εργαζομένων μπροστά από το δημαρχιακό κατάστημα (San Giacomo) και τους κάλεσε να συνεχίσουν αδιάκοπα τον αγώνα τους για να έχουν αποτελέσματα.
«Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης αποσκοπεί στην εξαθλίωση των Δήμων και...
 του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτούς. Το μόνο το οποίο αντιλαμβάνεται είναι αριθμοί, γι’ αυτό και δε θα διστάσει να αυξήσει περαιτέρω τους φόρους, μέσω της ύδρευσης και των τελών καθαριότητας και φωτισμού», σημείωσε ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και δεν έκρυψε την αγωνία του για το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων από τους ΟΤΑ.

«Είναι μια εξέλιξη η οποία απορρέει από το Μνημόνιο ΙΙΙ, η εφαρμογή του οποίου θα επιφέρει ανατρεπτικές αλλαγές στη ζωή και στην επαγγελματική προοπτική των εργαζομένων που ήδη δοκιμάζονται σκληρά», σημείωσε ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια που από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε τον περιορισμό των οργανικών θέσεων στην Ελληνική Αστυνομία κατά 7.000, ενώ διευκρίνισε ότι μειώσεις θα γίνουν και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία: «Στο πνεύμα της οργάνωσης του κράτους, η κυβέρνηση είναι έτοιμη για αθρόες απολύσεις, με τη χώρα να κινείται πια στο πλαίσιο της λιτότητας και της ύφεσης, δηλαδή μιας πολιτικής καταστροφικής που δεν οδηγεί πουθενά».