Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Tο Γυμνάσιο Λιαπάδων θα λειτουργήσει κανονικά για την ερχόμενη σχολική χρονιά

Επιτυχής, εκ του αποτελέσματος, ήταν τελικά η συνάντηση που είχε την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής με τον Υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.
Το αίτημα που κατέθεσε ο κ. Τρεπεκλής ήταν η άρση της απόφασης για κλείσιμο του Γυμνασίου Λιαπάδων, απόφαση που είχε ληφθεί αιφνιδιαστικά από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παραμονές των εκλογών.
Ο κ. Παπαθεοδώρου επικοινώνησε χθες το απόγευμα με το Δήμαρχο Κέρκυρας και τον ενημέρωσε για την ευόδωση του αιτήματός του, καθιστώντας του γνωστό...
ότι το Γυμνάσιο Λιαπάδων θα λειτουργήσει κανονικά για την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Σε δηλώσεις του σήμερα στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής τόνισε:
«Η οργανωμένη αντίδραση του Δήμου Κέρκυρας και της εκπαιδευτικής κοινότητας απέδωσε και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το αίτημα που κατέθεσα στον υφυπουργό Παιδείας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Γυμνασίου Λιαπάδων, έγινε δεκτό.
Το Γυμνάσιο Λιαπάδων θα συνεχίσει να λειτουργεί και θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τον υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας. Μάλιστα με ενημέρωσε ότι θα έρθει στην Κέρκυρα τον Σεπτέμβριο και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον χώρο της παιδείας στο Δήμο μας.
Είναι γεγονός ότι βρίσκαμε κλειστές πόρτες με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου. Επέμεναν σε μια απόφαση, για ακατανόητους λόγους, χωρίς διάλογο με την τοπική κοινωνία. Ο διάλογος έγινε ευχερέστερος επί κυβέρνησης συνεργασίας και με την παρούσα κυβέρνηση, όπου έχουμε καλή συνεργασία και ανταποκρίνονται στα δίκαια αιτήματά μας».