Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Μοιραίος και άβουλος ο πρωθυπουργός της τρόικας

Το ταξίδι του κ. πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι είναι εξ' αρχής υποθηκευμένο. Ο επικεφαλής της τρόικας εσωτερικού συναντιέται με την ανώτερη ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία ως ικέτης και όχι ως εκφραστής των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας.
Με διπλό πρόσωπο, προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό πως δήθεν επιδιώκει...
την επαναδιαπραγμάτευση, ενώ δείχνει με σαφήνεια στους ευρωπαίους εταίρους μας πως δεν διαπραγματεύεται και δεν διεκδικεί τίποτα.
Ζητά «λίγο αέρα ν' ανασάνουμε», και ως αντίτιμο προσέρχεται με πακέτο μέτρων που από 11,5 δις ευρώ έχει γίνει 22,5 δις ευρώ. Και επιπλέον, σαν «δωράκι» στην κα Μέρκελ, προσφέρει το κουκούλωμα του σκανδάλου Ζήμενς.
Ζητά «επιμήκυνση» του μνημονίου, δηλαδή παράταση της ύφεσης και των ολέθριων επιπτώσεών της στην κοινωνία.
Είναι απολύτως βέβαιο πως ο κ. Σαμαράς δεν διαθέτει ένα διαφορετικό σχέδιο από τους δανειστές απέναντι στην κρίση.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική οδηγεί στην ισοπέδωση της χώρας και στην αποδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ όχι μόνο αντιστέκεται στις ολέθριες μνημονιακές πολιτικές, όχι μόνο προβάλει εναλλακτικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και την ανάταξη της χώρας, αλλά αναδεικνύει την ανάγκη προώθησης ενός αντιπαραθετικού σχεδίου για το μέλλον της Ευρώπης, μακριά από το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο που προσπαθούν να επιβάλουν οι σημερινές κυρίαρχες δυνάμεις.

Είναι αναγκαίο ένα αριστερό σχέδιο ομοσπονδιακής συγκρότησης της Ευρώπης, στηριγμένο στις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, του ελέγχου των κέντρων χάραξης οικονομικής πολιτικής, του ελέγχου των δυνάμεων της «αγοράς» που δρουν ανεξέλεγκτα και καταστροφικά.