Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΧΙΟ

Ολοκληρώθηκε απόψε η επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη Χίο, ο οποίος έχει και την κοινοβουλευτική ευθύνη για τη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια.
Συνοδευόμενος από Πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νησί, είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο κ. Πολύδωρα Λαμπρινούδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Γανιάρη, από τους οποίους ζήτησε πλήρη...
ενημέρωση για το θέμα των πυρκαγιών που πυρπολούσαν επί σχεδόν μία εβδομάδα τη Χίο.

Είχε επίσης συνάντηση και με μέλη του Επιμελητηρίου Χίου τα οποία του παρέδωσαν κατάλογο με τις άμεσες δράσεις που θα πρέπει να αναλάβει η Πολιτεία για την ανακούφιση των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση του νησιού.

Ο Τέρενς Κουίκ με Πολιτευτές και Συντονιστές επισκέφθηκε και ορισμένες από τις πληγείσες περιοχές, όπου συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για το μέγεθος των ζημιών αλλά και για το πώς έκριναν τον τρόπο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

Χαρακτηριστική η εξής συνομιλία του με ιδιοκτήτη ταβέρνας στην περιοχή Αυγώνυμα.

Κουίκ: Αν σας ρωτούσα ως δημοσιογράφος τι συνέβη εδώ, τι θα μου απαντούσατε;

Απ: Καμένη γη.

Κουίκ: Αν σας ρωτούσα ως πολιτικός;

Απ: Τα αίσχη σας. Εξαφανίσου…

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο διάλογος αυτός ήταν χαρακτηριστικός της άποψης που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Χίου για την παντελή έλλειψη προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας και για πολλά παράξενα που συνέβησαν στην πολυήμερη διαδικασία της πυρόσβεσης.
Ζητήματα που όλα μαζί θα μπουν στον φάκελο έρευνας που έχουν ανοίξει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και o οποίος κατά δήλωση του Τέρενς Κουίκ θα αποτελέσει και υλικό για τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, αλλά και με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα.

Στην περιοχή των πυρόπληκτων, ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε και τη Νέα Μονή Παναγίας, κτίσμα του 11ου αιώνα με σπάνια ψηφιδωτά όπως αυτά της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, η οποία διεσώθη από τις φωτιές παρ’ όλο που έγινε κάρβουνο όλο το δάσος που την περιβάλλει. Διασώθηκε επίσης και το Μουσείο της Μονής.

Πριν αναχωρήσει από τη Χίο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχε και δίωρη σύσκεψη με τους Πολιτευτές, Συντονιστές και Στελέχη του Κινήματος στο νησί και συζήτησαν τόσο θέματα κοινοβουλευτικού ενδιαφέροντος όσο και τοπικά οργανωτικά θέματα του Κινήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τέρενς Κουίκ έκανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χίο δήλωση η οποία έχει ήδη διανεμηθεί σε όλα τα ΜΜΕ και την οποία σας επισυνάπτουμε.