Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Η δήλωση Τρεπεκλή,λόγω της φωτιάς, μοιάζει πολιτικά σωστή. Αν δεν υπήρχε η φωτιά και ήταν μόνο η δήλωση με τις ευχαριστίες στον κερκυραίο υπουργό, θα φάνταζε αδιανόητη πριν μερικά χρόνια. Πολιτικά καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό....

Μετά την επιτυχή έκβαση στην πυρόσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες κοντά σε κατοικημένη περιοχή στον οικισμό Αγίου Βασιλείου Κάτω Κορακιάνας, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι γεγονός ότι ο σχεδιασμός που εγκαίρως κάναμε και η συνεργασία μας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο. Θέλω να συγχαρώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και τους εθελοντές για την προσφορά τους. Και θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο Δήμο για την πολύτιμη...
συνεισφορά και τους δημότες που στάθηκαν αρωγοί στο έργο της πυρόσβεσης.
Ο Δήμος στον τομέα της πολιτικής προστασίας αποδείχθηκε ότι έχει άρτια οργάνωση. Και θα επαναλάβω ότι ο Καλλικράτης στον τομέα αυτό της οργάνωσης έχει καλύτερα αποτελέσματα από ότι είχαμε πριν. Μπορούμε να συντονίζουμε όλα τα σκαπτικά μηχανήματα που έχουμε στη διάθεσή μας, τις υδροφόρες, τις δυνάμεις μας σε προσωπικό, κι από αυτή την άποψη η όποια επιχείρηση έχει καλύτερα αποτελέσματα.
Οφείλω τέλος να πω ότι τόσο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και συμπατριώτης μας Νίκος Δένδιας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης ανταποκρίθηκαν άμεσα.
Θα ήθελα τέλος να ζητήσω από όλους τους δημότες αυτές τις ημέρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφύγουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς και να παρατηρούν οτιδήποτε ύποπτο ώστε να έχουμε έγκαιρη ενημέρωση.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την επιτυχή κατάληξη στην πυρόσβεση. Ελπίζω το φετινό καλοκαίρι να είναι ήσυχο και να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα που ζήσαμε πέρσι».