Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Δήλωση Διονύση Στραβοράβδη, Γραμματέα της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Τα επιτελεία της συγκυβέρνησης εξαγγέλλουν νέα μέτρα, νέα λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, περαιτέρω διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Οι προεκλογικές εξαγγελίες για μη περαιτέρω μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, αποδείχτηκαν άθλια ψέματα.
Στο στόχαστρο και πάλι οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι. Στο στόχαστρο τα...
 προνοιακά επιδόματα. Ακόμη και το ΕΚΑΣ, κι ας πληρώνει όλη η κοινωνία το χαράτσι αυτό που ψευδέστατα ονομάστηκε "εισφορά αλληλεγγύης". Και το χαράτσι της ΔΕΗ επανέρχεται δριμύτερο, υπό την απειλή ακόμα και κατασχέσεων στην κινητή και ακίνητη περιουσία!


Το μνημονιακό πακέτο των νέων μέτρων δεκάδων δις ευρώ, έρχεται να προστεθεί στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Μας παρουσίασαν τις ιδιωτικοποιήσεις σαν αντίβαρο για τη μη εφαρμογή άλλων περικοπών, άλλων μειώσεων μισθών και συντάξεων, άλλων απολύσεων. Αποδεικνύεται ότι δεν είναι αντίβαρο αλλά συμπλήρωμά τους.


Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ολοκληρώνουν την ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής στο κοινωνικό σύνολο και στη χώρα θα είναι καταστροφικές και ανυπολόγιστες.