Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη ενεχυροδανειστηρίου στην Κέρκυρα

Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη ενεχυροδανειστηρίου στην Κέρκυρα και σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 32 και 31 ετών και ενός 31χρονου ημεδαπού για κλοπή κατά συναυτουργία.
Οι δύο αλλοδαποί και ο ημεδαπός κατηγορούνται ότι...διακριτούς ρόλους και προκαθορισμένη μεθοδολογία διέρρηξαν την 07-02-2012 ενεχυροδανειστήριο στην Κέρκυρα, σπάζοντας την κεντρική είσοδο και στην συνέχεια αφαίρεσαν από το εσωτερικό του δύο χρηματοκιβώτια με χρηματικό ποσό και συλλεκτικά νομίσματα.
 έχοντας
Από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της αστυνομικής έρευνας και
ευρημάτων που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο προανακριτικής διερεύνησης
της υπόθεσης προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά οχήματα, κατόπτευαν αρχικά τον περιβάλλοντα χώρο του ενεχυροδανειστηρίου και στην συνέχεια φόρτωσαν τα δύο χρηματοκιβώτια σε ένα από τα τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ανευρέθηκε στην οικία του 32χρονου Αλβανού το χρηματικό ποσό των 8950 ευρώ και στην οικία του 31χρονου ημεδαπού το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.
Επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα, που οδηγούσε ο 31χρονος ημεδαπός, με το οποίο έγινε η μεταφορά των χρηματοκιβωτίων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.
Οι τρεις κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγο παρέλευσης του αυτοφώρου.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής στην διάρρηξη και άλλων συνεργών.