Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Και επαφές με το ΛΑΟΣ ο Δήμος της Κέρκυρας για...τοπικά θέματα....βεβαίως,βεβαίως..(Σημ: Εδώ ξεφτελίστηκε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔούλα θα κώλωνε....)

Συνάντηση με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη, θα έχει αύριο, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, προκειμένου να διευκρινιστεί το ζήτημα που έχει ανακύψει από την απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (24/10/2011), περί δικαιοδοσίας του ΟΛΚΕ ΑΕ στα παράλια ολοκλήρου του Νομού Κέρκυρας.
Ήδη από τις 16/11/2011, οπότε και ήρθε εις γνώση του Δήμου Κέρκυρας η σχετική υπουργική απόφαση, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό κ. Γεωργιάδη, ζητώντας την επανεξέταση του ζητήματος και εκφράζοντας την αντίθεση του Δήμου Κέρκυρας. (Επισυνάπτεται η επιστολή του κ. Δημάρχου).
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής χαρακτήρισε την απόφαση του Υπουργού «ύποπτη», εξηγώντας: «Ήδη υπάρχει έγκριση για εκχώρηση του ΟΛΚΕ κατά 100% στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Με αυτή την απόφαση τώρα, προσθέτουμε κι άλλα περιουσιακά στοιχεία σε ένα προς εκποίηση οργανισμό, υποθηκεύοντας τα παράλια του νησιού μας. Αυτό δεν...
 μπορούμε να το επιτρέψουμε. Είμαστε αντίθετοι στο ξεπούλημα του ΟΛΚΕ πόσο μάλλον τώρα που παίρνουν κομμάτια του πλούτου της Κέρκυρας. Αυτό δεν μπορεί να το αποδεχθεί ο κερκυραϊκός λαός, εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος και πιστεύω ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει ανάλογη θέση. Να καταλάβει η Πολιτεία ότι δεν μπορεί αυθαίρετα, χωρίς διάλογο και συναίνεση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να κάνει ούτε βήμα».


Ο Δήμαρχος Κέρκυρας τόνισε επίσης ότι η απόφαση αυτή του Υπουργού Ανάπτυξης αιφνιδίασε τον Δήμο Κέρκυρας και εξέφρασε την απορία του γιατί ελήφθη ερήμην του Δήμου «από τη στιγμή που είχαμε ανοικτή γραμμή με το Υπουργείο, υπήρχε διάλογος και είχαμε πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις με τον κ. Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα η τελευταία ήταν μαζί με τον Δήμαρχο Παξών Σπ. Μπογδάνο, όπου ζητήσαμε λύσεις για τα μικρά λιμάνια. Αντ’ αυτού νομίζω ότι προσθέτουν περιουσιακά στοιχεία στον ΟΛΚΕ, που σκέπτονται να τον παραδώσουν σε ιδιώτες».






Ο κ. Τρεπεκλής υπενθύμισε επίσης ότι «υπάρχει και η εκκρεμότητα με τη λιμενική ζώνη από το παρελθόν, την παραλιακή της Γαρίτσας, από τον ΝΑΟΚ έως το Ναυτίλο, τις πλατείες που πρέπει να παραχωρηθούν στο Δήμο και το διεκδικούμε ακόμη. Δεν είναι λιμενική ζώνη, δεν επιχειρεί εκεί ο ΟΛΚΕ, δεν γίνονται λιμενικές λειτουργίες. Είναι οδικός άξονας που βρίσκεται στα σπλάχνα του Ιστορικού Κέντρου της πόλης και πρέπει εμείς να έχουμε την ευθύνη διαχείρισής του». Ενώ αναφερόμενος και στα μικρά λιμάνια τόνισε ότι «δίνουμε μάχες να επιστρέψουν τα λιμάνια της περιφέρειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων, των επαγγελματιών, των ερασιτεχνών αλιέων δεν μπορούν να δοθούν σε ιδιώτες και την επόμενη ημέρα εκείνος να τα διαχειριστεί σύμφωνα με τα συμφέροντά του».


Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ξεκαθάρισε ότι η συνάντηση που θα έχει αύριο με τον κ. Γεωργιάδη θα είναι μια τελευταία προσπάθεια για συνεργασία και διάλογο, αλλά σε κάθε περίπτωση η αντίθεση του Δήμου Κέρκυρας είναι δεδομένη.


Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, υπενθύμισε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει απόφαση για σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να υπάρχει φορέας διαχείρισης των λιμανιών αλλά και να μπορέσουμε να βρούμε και πηγές χρηματοδότησης. Αν είχε προχωρήσει η Πολιτεία στην ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τα πράγματα θα ήταν αλλιώς σήμερα. Αντ’ αυτού αδιαφόρησαν για τα λιμάνια που οι ίδιοι χαρακτήρισαν ορφανά και αναγκάστηκε σε πολλές περιπτώσεις ο Δήμος Κέρκυρας, από το φτωχό του ταμείο, να παρέμβει για αποκαταστάσεις. Το Κράτος να καταλάβει ότι πρέπει να αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις του και οι υποχρεώσεις σημαίνουν και χρηματοδοτήσεις».