Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τατούλης VS Διαμαντοπούλου για τα σχολικά βιβλία

«Το πρόβλημα που υπάρχει με τα σχολικά βιβλία χρεώνεται σε ανικανότητα του υπουργείου (σ.σ.: Παιδείας)», «η Πολιτεία θα έπρεπε να παράσχει στους μαθητές όλους τους αναγκαίους παιδαγωγικούς πόρους κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου».
Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ρίχνοντας άμεσα ευθείες βολές για την όλη κατάσταση στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με
αντιπροσωπεία των καταληψιών μαθητών της Αρκαδίας στο γραφείο του. Παράλληλα, δήλωσε πως η περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών όποτε χρειαστεί καλύπτοντας ανάγκες που υπάρχουν.


«Ώτα μη ακουόντων» στο υπουργείο Παιδείας


Όπως είπε ο περιφερειάρχης, οι μαθητές έχουν δίκιο να αντιδρούν, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανάφερε, «και καλύτεροι είναι από εμάς, και πρόκειται να υποστούν τις συνέπειες των λαθών της δικής μας γενιάς».


«Τα προβλήματα της χώρας είναι επιτακτικά και πολύ μεγάλα και απαιτούνται νέες αντιλήψεις και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη νέα γενιά... είναι αδιανόητο τα σχολεία να είναι κλειστά, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι οι μαθητές απευθύνονται σε "ώτα μη ακουόντων", των υπευθύνων που αφενός δεν έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν λύσεις και αφετέρου και το σημαντικότερο δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους», σημείωσε συνεχίζοντας.


Αντισταθείτε, διεκδικήστε, με ανοιχτά σχολεία όμως


Ωστόσο, ο Πέτρος Τατούλης κάλεσε τους μαθητές να αντισταθούν στις πιέσεις αυτών που έχουν συμφέροντα και οδηγούν την κατάσταση στα άκρα και να επανέλθουν στα σχολεία, δηλώνοντάς τους χαρακτηριστικά: «Με δική σας πρωτοβουλία, ανοίξτε τα σχολεία».


«Η κρίση στην Ελλάδα οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα και τώρα δε μιλάμε αληθινά», υπογράμμισε και απέρριψε τη λογική ότι «τις καταλήψεις τις κάνουν τα παλιόπαιδα». Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε, τέλος, «μπούσουλα των μεγαλυτέρων τα όνειρα των νέων παιδιών», τα οποία και κάλεσε να «αμφισβητήσουν την υπάρχουσα κατάσταση και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον με διάλογο μέσα από ανοιχτά σχολεία».

ΠΗΓΗ:e-aftodioikisi.gr