Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τι είπε στη συνέντευξη τύπου ο Διονύσης Στραβοράβδης

Σε Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύσης Στραβοράβδης ανέφερε:
Μεσάνυχτα Κυριακής, επισημοποιήθηκε η μεγάλη επίθεση κατά του δικαιώματος στην εργασία. 30.000 εργαζόμενοι οδηγούνται σε απόλυση! Χωρίς την τήρηση νόμων και Συντάγματος, χωρίς ειδοποίηση, χωρίς αποζημίωση. Με το 60% του...
 βασικού μισθού. Δηλαδή με το επίδομα ανεργίας!
Ήταν το νέο επεισόδιο στον ανηλεή πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση κατά της κοινωνίας. Μετά τα "χαράτσια", την κατάσχεση εισοδήματος και τη δήμευση της κατοικίας. Όχι όμως και το τελευταίο: Δευτέρα πρωί, οι νέες απαιτήσεις της τρόικας λένε: Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κατώτατος μισθός στα 650€, ήτοι 500€ καθαρά. Ανώτατος μισθός 2.100€, ήτοι 1.200€ καθαρά, για 40 χρόνια εργασίας, με πτυχία, μεταπτυχιακά και ντοκτορά!
Παρουσίασαν και τις εφιαλτικές εικόνες για το μέλλον, για το 2012. Επιστροφή στο παρελθόν, πίσω κι ακόμη πιο πίσω. Αυτό το βάπτισαν "προσχέδιο προϋπολογισμού". Ενός προϋπολογισμού κλοπής και αρπαγής που επέβαλε η τρόικα. Θα αναφέρω μόνο τρία στοιχεία αυτής της κλοπής και αρπαγής:
• Πρόβλεψη εσόδων από έμμεσους φόρους: στα ίδια επίπεδα με το 2011. Παρά την μεγάλη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ! Μια τρύπα στο νερό, ή μάλλον στις τσέπες των καταναλωτών!
• Πρόβλεψη εσόδων από φόρους νομικών προσώπων: μείωση 22%.
• Πρόβλεψη εσόδων από φόρους φυσικών προσώπων: αύξηση 27,5%!
Αυτός ο κατήφορος δεν σταματά, αν δεν τους σταματήσουμε. Αν δεν αντισταθούμε, με κάθε τρόπο.
Αντίσταση στη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, γιατί υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας. Γιατί υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα και τους νόμους. Γιατί υπερασπιζόμαστε το δίκαιο. Γιατί μας αδικούν, γιατί μας κλέβουν, γιατί μας ληστεύουν. Γιατί δεν πρέπει, δεν έχουμε, δεν χρωστάμε.
Αντίσταση με τη συσπείρωση στα Σωματεία, με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, αύριο Τετάρτη 5/10, στις 10πμ στην πρώην Νομαρχία Κέρκυρας. Ναι, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, κυρίως η ΓΣΕΕ, είναι κατώτερες των περιστάσεων, Ναι, δεν οργανώνουν την αντίσταση και την πάλη των εργαζομένων όπως θα έπρεπε, όπως επιβάλουν οι καιροί. Εμείς, όμως, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, πρέπει να στείλουμε δυνατό το δικό μας μήνυμα. Μας ακούνε, μας μετράνε, κι όσο μας βλέπουν μουδιασμένους και αμήχανους θα συνεχίζουν αυτή τη σφαγή.
Και κάτι ακόμα:
Οι λαϊκές αντιδράσεις πρέπει να ακουμπάνε σε ένα ευρύ πολιτικό μέτωπο. Οι λύσεις πρέπει να είναι πολιτικές. Ένα ευρύ μέτωπο όλων των δυνάμεων που αντιτάσσονται στο Μνημόνιο, που προβάλουν ένα δημοκρατικό, προοδευτικό, αριστερό σχέδιο εξόδου από την κρίση, που βάζουν στο επίκεντρο όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της τρόικας και των δανειστών, αλλά του λαού και του τόπου.
Ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ως ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνουμε δημόσια ανοικτή πρόσκληση σ' αυτές τις δυνάμεις. Στο ΚΚΕ, στη Δημοκρατική Αριστερά, στο Άρμα Πολιτών, στους Οικολόγους, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε όσους αντιστέκονται, σε όσους απεγκλωβίζονται.
Τους καλούμε να συμφωνήσουμε (και μπορούμε να συμφωνήσουμε):
• για κοινή δράση στην ανάπτυξη των κινημάτων
• για κοινή δράση και συνεργασία σε επίπεδο θεσμών (Βουλή, Αυτοδιοίκηση, Συνδικάτα...)
• για εκλογική συνεργασία
• για μετεκλογική συνεργασία
Η κυβέρνηση αυτή πλέον δεν κυβερνά. Εκτελεί εντολές και συμβόλαια θανάτου. Η κάθε εντολή της τρόικας γίνεται νόμος άνομος. Η λαϊκή εντολή καταρρακώνεται.
Ο δικομματισμός έχει πιάσει πάτο.
Η μόνη λύση είναι να τους διώξουμε.
Η μόνη λύση βρίσκεται προς τ' Αριστερά.
Η μόνη λύση είναι ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πορευτεί, μαζί με το λαό, μαζί με τα κινήματα, ν' αναδειχθεί όχι μόνο σε ισχυρή και αποτελεσματική δύναμη αντίστασης αλλά και σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη.