Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Θέματα προς συζήτηση προτείνει η ΛΣ

Κύριε Πρόεδρε,
Προτείνουμε να τεθούν για συζήτηση στην συνεδρίαση του Π.Σ Ι.Ν τα εξής θέματα:
1) Στην συνεδρίαση τις 22-10-11 το θέμα της μεροληπτικής και άδικης κρίσης σε βάρος του πολιτικού μηχανικού-υπαλλήλου της Π.Ι.Ν κ. Π. Μεταλληνού. Θα σας στείλουμε την εισήγησή μας την Δευτέρα 18-10-11.
2) Στην συνεδρίαση της 23-10-11 το θέμα της ανάκλησης της....
 απαράδεκτης και περιβαλλοντικής απόφασης του διοικητή της αποκεντρωμένης διοίκησης Δ. Ελλάδας κ. Αποστολόπουλο, που έδωσε έγκριση για την ΜΠΟ των νταμαριών στου Τρουμπέτα στην Κέρκυρα. Πρόκειται για μια απόφαση που αγνοεί και παραβιάζει την απόφαση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας που απαγόρευσε την λειτουργία των συγκεκριμένων νταμαριών, γιατί παραβιάζουν όλους τους όρους λειτουργίας. Είναι μια απόφαση που παραβιάζει την υπάρχουσα νομοθεσία περί λατομείων (κατά τα άλλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επικαλούνται την εφαρμογή των νόμων!!). Η έγκριση δόθηκε χωρίς να έχει καθοριστεί λατομική ζώνη στην Κέρκυρα. Υπήρξε συμπαιγνία του κ. Αποστολόπουλου με την περιφερειακή αρχή η οποία έφερε καθυστερημένα στο Π.Σ το θέμα για γνωμοδότηση ώστε να περάσουν οι χρονικές προθεσμίες.
Προτείνουμε επίσης να συζητηθούν εκτός της ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα, πολλά από τα οποία εκκρεμούν από την προηγούμενη συνεδρίαση του Π.Σ.
I. Για το χτύπημα που δέχονται στο εισόδημά τους οι καβοδέτες του λιμανιού της Κέρκυρας από την εφαρμογή νόμου της κυβέρνησης που τους αφαιρεί δικαιώματα.
II. Για την κατάργηση των Βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων που προωθεί η κυβέρνηση και αφορά μεγάλα τμήματα εργαζομένων στην περιφέρειά μας.
III. Ψήφισμα για το λιμάνι του Αθέρα Κεφαλονιάς.
IV. Ψήφισμα αντίθεσης για την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ που προσφέρουν σοβαρές κοινωνικές υπηρεσίες.
Κέρκυρα 13-11-2011
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ι.Ν
Θ. Γουλής
Δ. Μαντζουράτος
Γ. Κορφιάτης