Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ετοιμάζεται για απεργία η ΕΛΜΕ Κέρκυρας


Σήμερα 13.10.2011 συνεδρίασε η ανοιχτή απεργιακή επιτροπή της ΕΛΜΕ Κέρκυρας μαζί με το ΔΣ του σωματείου και εκτίμησε την κρισιμότητα της 48ωρης γενικής απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη. Διαπιστώθηκε ότι το πολυνομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί με κανένα τρόπο, διότι σε....
 αντίθετη περίπτωση θα επέλθει απίστευτης κλίμακας οπισθοδρόμηση σε κατακτήσεις και δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, όπως η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, η δυνατότητα συλλογικής συγκρότησης και διαπραγμάτευσης των εργαζομένων και βέβαια μια πρωτοφανής καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου τους.
Γι ‘ αυτούς του λόγους, η απεργιακή κινητοποίηση στις 19 και 20 του μήνα είναι μια από τις κρισιμότερες συγκρούσεις των τελευταίων δεκαετιών. Η απεργιακή επιτροπή και το ΔΣ της ΕΛΜΕ έχοντας απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας αυτής της αντιπαράθεσης αποφάσισαν τα εξής:
• Είναι απόλυτη ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι μαχητικά και αποφασιστικά στην απεργία της 19ης και 20ης Οκτώβρη, στα συλλαλητήρια και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
• Σε όλα τα σχολεία του νομού θα τοποθετηθούν πανό της ΕΛΜΕ, που θα εκφράζουν την παραπάνω αναγκαιότητα.
• Έχει προγραμματιστεί συνάντηση με το σωματείο των δασκάλων (ΣΕΠΕ) για πραγματοποίηση κοινών δράσεων.
• Το πρωί της 19ης και 20ης Οκτωβρίου θα υπάρχουν έξω από κάθε σχολείο απεργιακές επιτροπές, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία της απεργίας.
• Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να ηττηθεί αυτή η πολιτική και αυτοί που τη στηρίζουν.
• Καλούμε τους συναδέλφους τη Δευτέρα 17.10.2011 στα γραφεία της ΕΛΜΕ στις 7:30 μμ, στη νέα συνεδρίαση της απεργιακής επιτροπής.