Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Απάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων σε δηλώσεις του επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ»

Απαντώντας σε δελτίου τύπου του επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», Θόδωρου Γαλιατσάτου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, δήλωσε:
«Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κύριος Γαλιατσάτος αλλά δεν δικαιολογώ την αντίδραση του να «πυροβολεί» με άσφαιρα πυρά, κατά παντός κινητού και ακίνητου στόχου.
Κύριε Γαλιατσάτε, η προσπάθεια να θολώσετε τα νερά έπεσε στο κενό, γιατί είναι...
γνωστή η πολιτική ιστορία του καθενός μας.
Δεν θα σας ακολουθήσω στο πνεύμα και στο ύφος των δηλώσεών σας, γιατί απάδουν από την πολιτική φιλοσοφία και πρακτική μου.
Για το τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η αιρετή Περιφέρεια οφείλουμε, πρωτίστως, να απολογηθούμε στον Επτανησιακό λαό και αυτό πράττουμε σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται.
Είναι γνωστό, λοιπόν, σε όλους τους Κεφαλλονίτες και στους Θιακούς, ότι το σημαντικό έργου του λιμανιού στον Πισαετό είχε βαλτώσει και η αιρετή Περιφέρεια, με στοχευμένες διαδικασίες, κατόρθωσε ώστε το έργο να απεμπλακεί και τώρα πλέον έχει επαναδρομολογηθεί και έχει πάρει το δρόμο της ολοκλήρωσης του.
Εμείς, κύριε Γαλιατσάτε, κατορθώσαμε να υπερκεράσουμε τα εμπόδια και εμείς θα είμαστε αυτοί που θα ολοκληρώσουν το σημαντικό αυτό έργο για την Ιθάκη και την Κεφαλονιά.
Ο κύριος Γαλιατσάτος κατηγορεί με ευχέρεια τους άλλους για «πολιτικά ατοπήματα» αλλά ξεχνά να κάνει την αυτοκριτική του για όσα έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που ο ίδιος ήταν αντινομάρχης και συγκεκριμένα για το οικονομικό σκάνδαλο το οποίο αποκαλύφθηκε από εμάς.
Εμείς, τηρώντας τη δέσμευση μας προς τους Επτανησίους για διαφάνεια, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δρομολογήσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες που αποκάλυψαν το οικονομικό σκάνδαλο που είχε συντελεστεί.
Είναι άραγε αυταρχισμός, όπως με κατηγορεί ο κύριος Γαλιατσάτος, η βούλησή μας να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο και να υπάρχει διαφάνεια σε όλα τα πεπραγμένα του δημόσιου βίου;




Σκοπίμως αποκρύπτονται οι διεκδικήσεις μας


Μπορούμε να συγκρίνουμε το πολιτικό μας παρελθόν αλλά αυτό που είναι σίγουρο, στην περίπτωσή μου, δεν ισχύει η γνωστή λαϊκή ρήση την οποία επικαλείστε «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί».
Θα συμφωνήσω με τον κύριο Γαλιατσάτο ότι η πολιτική δεν είναι ανέκδοτο. Αλλά για να πεις ανέκδοτο κύριε Γαλιατσάτε πρέπει να διαθέτεις χιούμορ και εσείς δεν διαθέτετε.
Ως κακό ανέκδοτο και μόνο, φαντάζουν οι ισχυρισμοί του κυρίου Γαλιατσάτου για έλλειψη σχεδίου, για απραξία και έλλειψη διεκδίκησης από την Περιφέρεια Ιονίων νήσων.
Θέλω να πιστεύω ότι ο κύριος Γαλιατσάτος δεν κατοικεί μακριά από τα Επτάνησα, άρα σκοπίμως αποκρύπτει τις διεκδικήσεις και τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας μας σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων όπως για τη μείωση του Φ.Π.Α, για τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, για τη διοικητική αυτοτέλεια των νοσοκομείων και τη μη μείωση κλινών των νοσοκομείων μας, για τα υδατοδρόμια και την επαναδρομολόγηση των υδροπλάνων, για τα Φράγματα, για τα ΤΑΞΙ όπου η δική μας παρέμβαση προκάλεσε την συνάντηση της ΕΝΑΕ, η οποία οδήγησε στη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και πολλά άλλα.
Από τον Επτανησιακό λαό θα ζητήσω συγνώμη μόνο για όσα λάθη και παραλείψεις αποδεδειγμένα συνέβησαν στο παρελθόν και τα οποία δεν επέτρεψαν στην τοπική αυτοδιοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του.
Παράλληλα όμως θέλω να διαβεβαιώσω για μια ακόμα φορά, όλους τους Επτανήσιους, ότι πλέον έχουμε γυρίσει σελίδα και η πρώτη αιρετή περιφέρεια, είναι αποφασισμένη με γοργούς ρυθμούς να καλύψει το χαμένο έδαφος και να οδηγήσει τον τόπο μας στην ευημερία και την πρόοδο».