Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αντιπεριφερειάρχης: «Ο κ. Νικητιάδης είναι Υφυπουργός Τουρισμού της χώρας μας και όχι της εκλογικής του περιφέρειας»

Με αφορμή τον ορισμό του στην Κεντρική Επιτροπή για τον Συνεδριακό Τουρισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, δήλωσε:
«Με ανάμεικτα συναισθήματα σκεπτικισμού αλλά και ικανοποίησης αποδέχομαι τον ορισμό μου στην Κεντρική Επιτροπή για τον Συνεδριακό Τουρισμό.
Ο σκεπτικισμός απορρέει. από τον τρόπο με τον οποίο ο αρμόδιος Υφυπουργός....
Τουρισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Νικητιάδης, αντιμετωπίζει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Εξηγούμαι:
Στο αρχικό έγγραφο το οποίο απεστάλη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προς την Περιφέρειά μας, δεν είχε προβλεφθεί η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά οριζόταν εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος!
Μετά την έντονη παρέμβασή μας, απέστειλαν δεύτερο διορθωτικό έγγραφο στο οποίο αναγράφεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Όμως, η εύνοια που επιδεικνύει ο Υφυπουργός Τουρισμού προς συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας εις βάρος των υπολοίπων, είναι τουλάχιστον προκλητική.
Ενώ στην Επιτροπή ορίζεται ένας εκπρόσωπος από όλα τα Ιόνια νησιά και ένας εκπρόσωπος απ’ όλη την Κρήτη, την ίδια στιγμή ο κ. Νικητιάδης ορίζει έναν εκπρόσωπο από τη Ρόδο και έναν από την Κω!
Όλως τυχαίως φαντάζομαι, ορίστηκαν δύο εκπρόσωποι από την εκλογική του περιφέρεια (!). Έτσι η εκλογική περιφέρεια του Υφυπουργού εκπροσωπείται με δύο εκπροσώπους στη συγκεκριμένη επιτροπή.
Ο κ. Νικητιάδης οφείλει να αντιληφθεί ότι κατέχει την θέση του Υφυπουργού Τουρισμού της χώρας μας και όχι της εκλογικής του περιφέρειας και υπό το πρίσμα αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί με δύο μέτρα και δυο σταθμά.
Υπάρχει όμως και ικανοποίηση, γιατί θεωρώ ότι η συμμετοχή μου στην Επιτροπή για τον Συνεδριακό Τουρισμό, θα μου δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη αυτής της μορφής θεματικού τουρισμού, που διαθέτει δυναμική και στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής στάθμης.
Η αλήθεια είναι ότι παρατηρείται στην περιοχή μας υστέρηση, όσον αφορά στις υποδομές του Συνεδριακού Τουρισμού, αλλά με μεθοδικότητα και στόχευση, διαθέτουμε εκείνα τα πλεονεκτήματα, για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».