Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς αλλά και λίγο πριν την έναρξη των πανελλαδικών και ενδοσχολικών εξετάσεων, εμφανίστηκε και πάλι το πρόβλημα με τις μετακινήσεις των μαθητών.
Αυτή τη στιγμή δεν πραγματοποιείται καμία μεταφορά μαθητών σε ολόκληρο το νησί της Κέρκυρας αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επιπλέον, όσοι....
μαθητές χρησιμοποιούσαν τις γραμμές των Υπεραστικών ΚΤΕΛ αναγκάζονται πλέον να πληρώνουν εισιτήριο αφού οι μαθητικές τους ταυτότητες δεν ισχύουν.
Επιβεβαιώνονται έτσι οι ανησυχίες μας σχετικά με τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, όπου παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης αλλά και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Τα οφειλόμενα χρήματα του 2010 δεν έχουν ακόμη αποδοθεί, η σύμβαση του σχολικού έτους 2010 – 2011 δεν έχει υπογραφεί, ενώ τα χρήματα που τελικά κάποια στιγμή θα δοθούν θα είναι μειωμένα κατά 20% σχετικά με αυτά που είχαν συμφωνηθεί στις συμβάσεις, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δικαιούχων.
Έτσι για μία ακόμη φορά μαθητές και γονείς εξαναγκάζονται να αναλάβουν με ατομική τους ευθύνη αλλά και έξοδα την μετακίνηση προς και από τα σχολεία. Θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή προετοιμάζει το έδαφος για τα όσα θα συμβούν την επόμενη σχολική χρονιά όπου είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχουν καθόλου δωρεάν μεταφορές.
Το ΠΑΜΕ ζητάει να λυθεί άμεσα αλλά και οριστικά το πρόβλημα των μεταφορών των μαθητών. Έτσι απαιτεί:
• Να εξοφληθούν οι μεταφορείς για τα δρομολόγια που έχουν εκτελέσει αλλά και να υπογραφεί η σύμβαση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.
• Να δημιουργηθεί ένας ενιαίος, δημόσιος φορέας μεταφοράς των μαθητών έτσι ώστε να εξασφαλίζονται ασφαλείς και απόλυτα δωρεάν μετακινήσεις αλλά και για να λυθεί οριστικά αυτό το ζήτημα.


Κέρκυρα 03/05/2011
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.