Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΞΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ EUROPE DIRECT

Στην Κέρκυρα βρέθηκε την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Τάσος Αποστολόπουλος, όπου πραγματοποίησε μεταξύ άλλων τις παρακάτω συναντήσεις:
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ο κ. Αποστολόπουλος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κέρκυρας, κ. Γιάννη Τρεπεκλή, με τον οποίο είχε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία αναφορικά με την πορεία εξέλιξης των έργων που είναι ενταγμένα σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, καθώς και με αυτά που προτίθεται να εντάξει ο Δήμος. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα έργα....
που συνδέονται με τα στερεά απόβλητα και τα απορρίμματα, το θέατρο Φοίνικα, τις μελέτες ολοκληρωμένων σχεδίων ανάπτυξης κ.α.


 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΞΩΝ
Ουσιαστική ήταν η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Τάσου Αποστολόπουλου, με τον Δήμαρχο Παξών, κ. Σπύρο Μπογδάνο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Παξοί, η επίλυση των οποίων είναι αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο Δήμαρχος κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα να επισκεφτεί τους Παξούς κατά το επόμενο διάστημα.


 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EUROPE DIRECT


Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EUROPE DIRECT, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Τάσος Αποστολόπουλος, συναντήθηκε με μέλη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Εταιρικής Σχέσης & Δικτύων Πληροφόρησης της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Άρης Περουλάκης, η Συντονίστρια Δικτύων Πληροφόρησης, κ. Κατερίνα Σοκόλη, καθώς και ο υπεύθυνος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ιονίων Νήσων (Europe Direct), κ. Ευάγγελος Ζήκος.
Στόχος του EUROPE DIRECT είναι η παροχή γενικής πληροφόρησης σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ευρύτερο κοινό, ώστε να προωθηθεί η ενεργός συμμετοχή του πολίτη στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση.