Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη με Μαγκριώτη για υδροδότηση Κέρκυρας – Παξών

Σε σύσκεψη, που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στο Υπουργείο Υποδομών, θα συμμετάσχει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.
Αντικείμενο της σύσκεψης, που γίνεται με πρωτοβουλία του υφυπουργού Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη, είναι το έργο υδροδότησης Κέρκυρας και Παξών.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υφυπουργός με τον περιφερειάρχη,
επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του βουλευτή Κέρκυρας, Νίκου Δένδια, ότι δηλαδή δεν έχει.............
υποβληθεί στην Ε.Ε. γραπτό αίτημα για την κατασκευή του έργου αλλά σε προφορικές συζητήσεις που έγιναν για το θέμα, ανάμεσα στο Υπουργείο και την Ε.Ε. αναδείχθηκε η πρόθεση αλλά και η ετοιμότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει το έργο, το οποίο προσέκρουσε αφενός στην πολιτική της Ε.Ε. να μη χρηματοδοτεί φράγματα αλλά να προτείνει αφαλατώσεις για υδροδότηση και αφετέρου στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την εκπνοή του ΕΣΠΑ (2015).


«Οι ενδοιασμού αυτοί πρέπει να αρθούν», δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «αυτό που απομένει σε όλους μας είναι να πιέσουμε δυναμικά στην κατεύθυνση κατασκευής του έργου, του τόσο σημαντικού για την υδροδότηση αλλά και την οικονομία Κέρκυρας και Παξών. Επιπλέον», κατέληξε «οφείλουμε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι ο χρόνος για την ολοκλήρωσή του επαρκεί και να μην υπάρξουν παραπέρα