Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει Καλούδη- Αυλωνίτη- Στηρίζει Ηλία Μπεριάτο- Δήλωση- κάλεσμα Μπούκα σε Σαρλή να καταθέσει ένσταση

Ελάχιστα λεπτά καθυστέρησης μιας “ενιαίας νόμιμης διαδικασίας” στην κατάθεση του δημοτικού ψηφοδελτίου “ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” με επικεφαλής τον Χρύσανθο Σαρλή, στερεί από τους Κερκυραίους πολίτες την επιλογή έκφρασής τους για την Αυτοδιοίκηση στις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη.
Ο Νόμος “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” είναι μια επαναστατική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ που....
αλλάζει τα δεδομένα της διοίκησης του Ελληνικού κράτους.
Νομοθετεί ενδοδημοτική αποκέντρωση, εισάγοντας δημοκρατικές διαδικασίες λήψης των αποφάσεων για την καθημερινότητα του πολίτη και την ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες.
Η μεταρρύθμιση του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” είναι ένας θεσμός που δίνει την δυνατότητα απ’ ευθείας συνομιλίας, διαπραγμάτευσης, άντλησης προγραμμάτων και πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνήθης πρακτική των χωρών των εταίρων μας.
Ενστερνιστήκαμε και είμαστε πρωταγωνιστές της επαναστατικής αυτής μεταρρύθμισης της διοίκησης του κράτους μας. Με συνεχείς πολιτικές παρεμβάσεις στον Κερκυραϊκό και Επτανησιώτικο Λαό αγωνιζόμαστε να διαφωτίσουμε σε όλες τις παραμέτρους το όφελος των πολιτών ιδιαίτερα της περιφέρειάς μας με την λειτουργία Δήμου-Κυβερνείου, την εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών, την ενδοδημοτική αποκέντρωση.
Αυτή την διάχυση της πολιτικής στους πολίτες της Κέρκυρας στέρησε η καταφανώς άδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας. Είναι μεγάλο το αρνητικό πολιτικό φορτίο και στο παρόν και στην προβολή του στο μέλλον.
Δημοτικοί συνδυασμοί που στηρίζονται από την Ν.Δ. το ΚΚΕ, αλλά και “ανεξάρτητοι” απόλυτα συντηρητικοί στις πολιτικές αντιλήψεις, τρομοκρατούνται από τις αλλαγές. Προωθούν αντιλήψεις ανατροπής της μεταρρύθμισης (ΚΚΕ) ή θεωρούν ότι το εγχείρημα έχει σαν μοναδικό σκοπό την συνένωση Δήμων και ο καθένας πρέπει να αγωνιστεί για το τιμάριό του.
Σε αυτό τον πολιτικό αγώνα εμείς θα σταθούμε όρθιοι γιατί το θεωρούμε χρέος μας έναντι των συμπολιτών μας.
Με υποψήφιο Περιφερειάρχη του συνδυασμού “Ιόνιο Αρχιπέλαγος” Ηλία Μπεριάτο θα δώσουμε αυτή την σημαντική μάχη που προσδιορίζει την ενότητα και την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας προς όφελος όλων των Επτανησίων πολιτών.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου διεξάγονται σε μία πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας. Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αγωνίζονται σκληρά για να επανακτήσει η πατρίδα μας την χαμένη διεθνώς αξιοπιστία και αξιοπρέπεια και εν τέλει να βγάλει την Ελλάδα από την δύσκολη οικονομική κατάσταση που πολιτικές και πρακτικές του χθες την οδήγησαν στο χείλος της αβύσσου.


Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συζητήσουμε κάθε θέμα, αλλά θεωρούμε αποπροσανατολισμό και λαϊκισμό την αποκλειστική αναφορά στην -πράγματι- δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας που άλλοι δημιούργησαν και η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει.


Όλα αυτά λοιπόν είναι ύψιστα πολιτικά ζητήματα που η δικαστική απόφαση αφαιρεί το δικαίωμα να εκφραστούν συντεταγμένα από τη δημοτική παράταξη “ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”.


Ζητάμε από τον επικεφαλής του συνδυασμού Χρύσανθο Σαρλή να προσφύγει άμεσα κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Κέρκυρας από τη στιγμή που η παρουσία των υπευθύνων για την κατάθεση του ψηφοδελτίου ήταν απόλυτα νόμιμη και μέσα στο χρόνο που ο Νόμος ορίζει και βάσει ενόρκων μαρτυρικών καταθέσεων, ανεξάρτητα που η κατάθεσή του για λόγους πέραν της θέλησης των υπευθύνων, υπερέβη κατά ελάχιστα λεπτά τον χρόνο.


Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το συλλογικό συμφέρον των πολιτών που ταυτίζεται απόλυτα με την ελεύθερη δημοκρατική του βούληση και έκφραση.


Για το λόγο αυτό η προσφυγή και η άμεση εκδίκασή της επιβάλλονται.




Κέρκυρα 24-10-2010


ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ