Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Τουρκικό ενδιαφέρον για πτήσεις τσάρτερ Κωνσταντινούπολη - Κέρκυρα- Σε θερμό κλίμα η συνάντηση της Τουρκικής αντιπροσωπείας με τον Νομάρχη

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Τουρκικής αντιπροσωπείας με τον Νομάρχη Στεφ. Πουλημένο παρουσία και του Αντινομάρχη Τουρισμού Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Χρήστου Σκούρτη.
Στην Τουρκική αντιπροσωπεία συμμετείχαν o Πρόεδρος των Τούρκων Εφοπλιστών κ. Adil Goksu, ο Πρόεδρος του Τουρκικού Ναυτικού Επιμελητηρίου Metin Kalkavan, ο Λιμενάρχης Κωνσταντινούπολης Mustafa Azman και ο Πλοιοκτήτης και μέλος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Koray Deniz.
Όλοι είναι επιβάτες του Τουρκικού κρουαζιεροπλοίου “Ankara”που κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας προερχόμενο από τον Πειραιά, όπου οι επιβάτες συμμετείχαν στη Ναυτική Έκθεση «Ποσειδώνια».
Στο ίδιο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν ακόμη...
 μέλη του Τουρκικού Κοινοβουλίου, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα καθώς επίσης και Τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι με δέκα δημοσιογράφους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης του τουρισμού ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Τουρκία, θέμα για το οποίο ο επικεφαλής της Τουρκικής αντιπροσωπείας, δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας δρομολόγησης απευθείας πτήσεων τσάρτερ από την Κωνσταντινούπολη στο νησί μας. Συζητήθηκαν ακόμη θέματα οικονομικού, πολιτικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος ενώ επέμειναν ιδιαίτερα σε θέματα επιχειρηματικά για τα οποία φαίνεται ότι θα υπάρχει συνέχεια.
Ο Νομάρχης και η Τουρκική αντιπροσωπεία αντάλλαξαν δώρα και στη συνέχεια έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους όπου ανέφεραν τα εξής:


Ο Πρόεδρος του Τουρκικού Ναυτικού Επιμελητηρίου δήλωσε τα εξής:
«Ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη για εμάς γιατί συναντάμε θετικά πρόσωπα και φιλικά αισθήματα από τον Νομάρχη και την ομάδα του για εμάς.
Είναι η δεύτερη φορά που ερχόμαστε στην Κέρκυρα, και μπορούμε να πούμε ότι είναι το καλύτερο νησί στην Ελλάδα, και απολαμβάνουμε το χρόνο εδώ.
Από καρδιάς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση πιο δυνατή από ποτέ. Δεν είναι ευχή, είναι κάτι που έχουμε αντιμετωπίσει κι εμείς (η Τουρκία), κι από τις χώρες που είχαν οικονομική κρίση τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά βγήκαμε πιο δυνατοί από πριν.
Η τελευταία κρίση του 2001 μας έμαθε, μας δίδαξε πολλά. Δεν θέλουμε να έχετε την ίδια κρίση μετά από 7 χρόνια και εσείς, αλλά από την κρίση η Ελλάδα θα βγεί πιο δυνατή.
Το μέλλον για εσάς και τα παιδιά σας, θα είναι σίγουρα καλύτερο. Δεν αποτελεί ευχή αυτό, αλλά πεποίθηση.
Ευχαριστούμε τον κ. Νομάρχη. Ήταν εκπληκτικά τα ζητήματα που συζητήσαμε.
Πριν το γεύμα μας, είχαμε ένα καταπληκτικό γεύμα σε πνευματικό επίπεδο με τον κ. Νομάρχη. Δεν είναι εύκολο να το βρει κανείς αυτό παντού.
Είναι από τα μάτια που το προσλαμβάνει κανείς αυτό», κατέληξε ο πλοιοκτήτης, Πρόεδρος του Τουρκικού Ναυτικού Επιμελητηρίου Μετίν Καλκαβάν».


Η δήλωση του Νομάρχη


Ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος αμέσως μετά τις δηλώσεις του Τούρκου επισήμου δήλωσε :
«Είχαμε σήμερα την μεγάλη χαρά να δεχτούμε για πρώτη φορά στην Νομαρχία της Κέρκυρας την Τουρκική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται το νησί μας, μετά την συμμετοχή της στην ναυτική έκθεση «Ποσειδώνια» στον Πειραιά.
Είναι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο “Αnkara” μαζί με πολλούς Τούρκους επίσημους, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Τουρκικής κοινωνίας του επιχειρηματικού κόσμου, πολιτικών και ενός τηλεοπτικού συνεργείου αλλά και δημοσιογράφων οι οποίοι ήδη περιηγούνται στο νησί μας. Τώρα αξιοποιούν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ομορφιές του τόπου μας.
Είχαμε μία εγκάρδια συζήτηση με τα μέλη της Τουρκικής αντιπροσωπείας και τον Πρόεδρο κ. Καλκαβάν και μας δόθηκε η ευκαιρία να κοιτάξουμε προς το μέλλον με αισιοδοξία. Κάναμε μία πρώτη συζήτηση για την δυνατότητα ανάπτυξης σχέσεων στον τουριστικό τομέα καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Τουρκική πλευρά για την ανάπτυξη του τουρισμού προς την Ελλάδα και ειδικά προς την Κέρκυρα.
Σε αυτό το ιδιαιτέρα θερμό και εγκάρδιο κλίμα, δεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση για επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και για την συνέχιση αυτών των σχέσεων συνεργασίας, που μπορεί πολλά θετικά να αποδώσει για τον τόπο μας και για την ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς».