Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Η ΝΕ του ΣΥΝ για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας

Το διαρκές έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, στο οποίο συμπράττουν οι ΗΠΑ αλλά και κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κορυφώνεται αυτές τις μέρες, με μια βάρβαρη πολεμική αεροπορική επιχείρηση.

Πάνω από 200 νεκροί ο πρώτος απολογισμός μιας καλά προμελετημένης δολοφονίας. Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την φυσική εξόντωση των Παλαιστινίων στη Γάζα. Μια εξόντωση με χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Μια εξόντωση που έχει αρχίσει καιρό τώρα, με αποκλεισμούς, βομβαρδισμούς, επιδρομές εναντίον αμάχων.

Η σφαγή αυτή βαραίνει τις πλάτες της διεθνούς κοινότητας, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σιωπηρών κυβερνήσεων.

Είναι ώρα το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης να δυναμώσει τον αγώνα του και να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας, την καταδίκη του Ισραήλ, την δίκαιη λύση για τον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για εθνική υπόσταση, για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει, με στόχο να σταματήσει η νέα αιματοχυσία. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία καλούνται να επιβεβαιώσουν έμπρακτα, για άλλη μια φορά, την αγωνιστική αλληλεγγύη τους στον μαχόμενο Παλαιστινιακό λαό.