Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Συνάντηση της Ομάδας Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας της Βουλής με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη

Την έμπρακτη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό με την άμεση αποστολή ιατροφαρμακευτικής και υγειονομικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη, σε συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Παλαιστινιακής Αρχής στη χώρα μας πρέσβη κ. Σεμίρ Αμπού Γκαζάλι.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν, εκτός από τον κ. Κακλαμάνη, βουλευτή Β΄Αθηνών (ΠΑΣΟΚ) και πρόεδρο της Ελληνοπαλαιστινιακής Ομάδας Φιλίας, οι: Αργύρης Ντινόπουλος, βουλευτής Β΄ Αθηνών ( ΝΔ), Σοφία Σακοράφα, βουλευτής Β΄Αθηνών (ΠΑΣΟΚ), Βέρα Νικολαϊδου, Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β΄ Πειραιά (ΚΚΕ), Θανάσης Λεβέντης, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ) και Μαυρουδής Βορίδης, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής ( ΛΑ.Ο.Σ.).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι βουλευτές εξέφρασαν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, της Βουλής των Ελλήνων και του Προέδρου της Δημήτρη Σιούφα στο δράμα που ζει η περιοχή. Ανακοίνωσαν επίσης την άμεση αποστολή από τη Βουλή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού για την περίθαλψη των θυμάτων της επιδρομής. Ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστίνης τόνισε ότι θα ενημερώσει τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς για την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής Βουλής, όπως και για το είδος της βοήθειας που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της Γάζας.

Μετά την συνάντηση δηλώσεις έκαναν ο Παλαιστίνιος πρέσβης και ο τέως Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο Πρέσβης κ. Γκαζάλι δήλωσε:
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για μας, εκφράζει πραγματικά την συμπαράσταση του ελληνικού λαού στον λαό μας. Είναι μια στάση στην οποία η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, μας έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Ο λαός μας περνάει δύσκολες μέρες και η συμπαράσταση αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία. Γνωρίζουμε ότι η αλληλεγγύη αυτή είναι ειλικρινής. Ο ελληνικός λαός είναι από τους πλέον φιλικούς προς τον παλαιστινιακό λαό, έχει μακρά ιστορία αγώνων, έχει υποφέρει και καταλαβαίνει τους λαούς που υποφέρουν. Αυτά που υφίσταται σήμερα ο λαός μας πολύ φοβόμαστε ότι θα συνεχιστούν γιατί έχουν προσχεδιαστεί. Ελπίζουμε και ζητάμε από τη Διεθνή Κοινότητα να αντιδράσει ώστε να δώσει ένα τέλος σε αυτή την βάρβαρη επίθεση».


Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε:
«Βρισκόμαστε εδώ με τους συναδέλφους μου για να εκφράσουμε τα συναισθήματα που διακατέχουν σήμερα τον ελληνικό λαό, όπως αυτά τα συναισθήματα μπορεί να τα μεταφέρει πιο άμεσα και αυθεντικά, πιστεύω, από οποιονδήποτε άλλον η Βουλή των Ελλήνων.
Διαβεβαιώσαμε τον κύριο πρέσβη για τη συμπαράστασή μας στο δράμα που βιώνει αυτή τη στιγμή ο Παλαιστινιακός λαός. Καταδικάζουμε αυτή την επιδρομή που σωρεύει θύματα, νεκρούς, τραυματίες, καταστροφές σε υποδομές, σε βάρος ενός λαού ο οποίος δεν ζητάει παρά μόνο να ζήσει σε ένα δικό του ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος.
Μεταφέραμε επίσης την απόφαση της Βουλής και του Προέδρου της κ. Δ. Σιούφα να αποστείλει η Βουλή φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό που είναι χρήσιμο και αναγκαίο.
Δηλώσαμε, επίσης ότι η Διεθνής Κοινότητα έπρεπε να ήταν περισσότερο αποφασιστική, σταθερή στις επιλογές της και στη στάση της απέναντι στο δράμα αυτό, να αξιώσει και να επιβάλει την κατάπαυση του πυρός, την εκεχειρία και την ειρήνη που χρειάζεται και ο Παλαιστινιακός λαός και ο λαός του Ισραήλ και οι λαοί της ευρύτερης περιοχής, η οποία κινδυνεύει από μια γενικότερη ανάφλεξη με αφετηρία τις πολεμικές αυτές πράξεις που συντελούνται με τη συνεχιζόμενη επιδρομή, την οποία, όπως φαίνεται, θα ακολουθήσουν και χερσαίες επιχειρήσεις».