Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Εγκρίθηκε η μελέτη για το Φοίνικα

Ο Δήμος Κερκυραίων ανακοίνωσε με δελτίο τύπου που εξέδωσε την έγκριση της μελέτης για την αποκατάσταση του θεάτρου Φοίνικας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σχετικά με την πορεία της επισκευής-συντήρησης του θεάτρου «Φοίνιξ». Ο Δήμος, εκφράζοντας την αυτονόητη επιθυμία και ανάγκη της πόλης για διάσωση και επισκευή του ιστορικού κτηρίου, προχώρησε από τους πρώτους μήνες ανάληψης της Δημοτικής εξουσίας, στην μελέτη μιας συνολικής και ριζικής παρέμβασης, που θα αποκαθιστούσε το θέατρο-μνημείο στην ιστορική του μορφή και ταυτόχρονα θα εξασφάλιζε την απρόσκοπτη λειτουργία του εντάσσοντάς το στις πολιτιστικές υποδομές της πόλης.
Παρά τις αρχικές και αυτονόητες εγκρίσεις από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ιονίων Νήσων και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, απαράδεκτα γραφειοκρατικά εμπόδια μας έχουν καθυστερήσει. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Κερκυραίων και του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ κ. Θεοδώρου Παππά, η μελέτη για την αποκατάσταση του θεάτρου Φοίνικας εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων την προηγούμενη εβδομάδα. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα εμπόδια και άλλες τεχνητές κωλυσιεργίες, όπως αυτές που απρόσμενα και αναιτιολόγητα έχουν καθυστερήσει σχεδόν επί ένα χρόνο την έναρξη των σωστικών εργασιών στον Φοίνικα. Προσβλέπουμε μαζί με όλους τους Κερκυραίους στην συντομότερη δυνατή έναρξη των παρεμβάσεων, που θα αναδείξουν σε πολύτιμη λειτουργική μονάδα πολιτισμού το ιστορικό αυτό Δημοτικό Θέατρο, μέσα σε ένα λειτουργικό δίκτυο πολιτισμού το οποίο διαμορφώνεται στο κέντρο της πόλης μας».