Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Προσεκτική όλη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη ΜΑΕΔΗΚ

Πραγματοποιήθηκε η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «Λήψη Αποφάσεως περί ανάκλησης της υπ’ αριθμόν 7-134/22-03-2013 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας και έγκριση τροποποιημένου Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2013 της «Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας Δήμου...
Κέρκυρας (Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ.)».
 Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ Γιώργος Μάμαλος εξήγησε ότι η συνεδρίαση κρίθηκε ως κατεπείγουσα λόγω της  αναγκαιότητας ψήφισης του προϋπολογισμού της ΜΑΕΔΗΚ, προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός προσλήψεων εποχικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της ΜΑΕΔΗΚ, ο οποίος έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, ενώ συμπληρωματικά θα πρέπει να υπάρξει και πρόβλεψη των εσόδων από τις παραλίες των Διαποντίων Νήσων.

Στις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζήτησαν αναλυτική ενημέρωση για τα έξοδα της ΜΑΕΔΗΚ και εκτίμησαν ότι η πραγματική αιτία για τη νέα συνεδρίαση ήταν η αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 που απαιτείται για την ψήφιση του προϋπολογισμού της Επιχείρησης.

Δριμύτατος ήταν στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος έκανε λόγο για «βιομηχανία καταγγελιών από συγκεκριμένους ελάχιστους πολίτες, οι οποίοι ελέγχουν ακόμη και τυπικές λεπτομέρειες στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου». Λειτουργούμε μέσα σε ένα ασφυκτικό κλίμα και εμείς και οι εργαζόμενοι στο Δήμο, εξαιτίας της γραφειοκρατίας που ενισχύεται από καταγγελίες, πολλές φορές ανώνυμες, δήλωσε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι «η ΜΑΕΔΗΚ έχει ξεσκονιστεί από ελέγχους, οι αποφάσεις της περνούν από ελεγκτικούς μηχανισμούς και συνεπώς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας τέλος επανέλαβε ότι ο ίδιος έχει επιλέξει να υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς εγωισμούς και εκδικητικές συμπεριφορές: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια και δεν θα την αφήσω να βουλιάξει. Μπορεί να κάνουμε λάθη, ποτέ όμως από σκοπιμότητα. Και δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω το θεσμό να διαλυθεί ούτε να μείνω αδρανής σε τυχόν επιθέσεις που δεχόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.


Τελικά το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και συγκεκριμένα:
- Υπέρ της ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης ψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της παράταξης του Αλέκου Αυλωνίτη.
-  Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι ψήφοι των οποίων κάλυψαν την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3, και παρών οι σύμβουλοι της παράταξης του Αλ. Αυλωνίτη.
-  Αρνητικά και στα δύο σκέλη ψήφισαν οι παρατάξεις της Μερόπης Υδραίου και του Γιώργου Ραιδεστινού.
- Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Μπάμπης Χαραλάμπους δήλωσε αποχή και αποχώρησε.