Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση για το σχέδιο Αθηνά του Υπουργείου Παιδείας από το Φοιτητικό Σύλλογο Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΙΠ.

  Η προωθούμενη ομοσπονδιοποίηση, κοινοπραξία, ή όπως αλλιώς το πουν, του ΙΠ με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είναι άλλο ένα βήμα στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης μιας ανώτατης εκπαίδευσης κομμένης και ραμμένης στα μέτρα του κεφαλαίου. Η κατεύθυνση που δίνεται, και το σχέδιο Αθηνά ήρθε να υλοποιήσει, είναι:
·Μεγάλα ιδρύματα, άρα και μεγαλύτερο πελατολόγιο, καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
·Ισχυρότερες διοικήσεις, που θα προσπαθήσουν, ακόμα πιο έντονα, να τρομοκρατήσουν το λαό, να κάμψουν τις αντιδράσεις των φοιτητών, διοικητικών και καθηγητών, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Φαίνεται πως δυσκολεύτηκαν στην εφαρμογή του νόμου – πλαισίου και βρήκαν τη λύση στο όργιο καταστολής και τη συγκεντροποιημένη  διοίηκηση.
·Πραγματικός οικονομικός στραγγαλισμός και των δύο ιδρυμάτων, που θα οδηγήσει στην αναζήτηση χορηγών. Πανεπιστήμιο δηλαδή, που θα λειτουργεί με όρους ανταγωνιστικότητας, με όρους αγοράς, μακριά από τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες του λαού μας.
  Δε θα περάσει η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας, η μετατροπή των ΑΕΙ – ΤΕΙ σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε γνώση στους φοιτητές “πελάτες” και έρευνα στα μονοπώλια.
  Έχουμε ανάγκη από μια ανώτατη εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, που θα μας μορφώνει επιστημονικά, από επιστήμη και έρευνα που θα υπηρετεί το λαό και τη φιλολαϊκή ανάπτυξη και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Παλεύουμε για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΙΠ.