Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Το κείμενο παραίτησης της ΔΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων συνήλθε σήμερα 1/2/2013 σε έκτακτη συνεδρίαση για να εξετάσει τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά».
Μετά από λεπτομερή μελέτη των προτάσεων που αφορούν στο Ίδρυμά μας διαπιστώνει ότι οι προτάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με το...

 σχέδιο που είχε αποδεχθεί η Δ.Ε. μετά τη διαβούλευσή μας με το Υπουργείο Παιδείας στις 27/12/2012, από το οποίο ουδέποτε υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση μέχρι σήμερα.
Το ανωτέρω σχέδιο περιελάμβανε συγχωνεύσεις ομοειδών Τμημάτων του Ιδρύματός μας σε μια προοπτική συνεργασίας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το σχέδιο αυτό πληρούσε βασικά επιστημονικά κριτήρια βιωσιμότητας και διοικητικής ενίσχυσης των ακαδημαϊκών μονάδων, καθώς τα οκτώ Τμήματά μας συνενώνονταν σε τέσσερα με ανάλογες κατευθύνσεις των παλαιών Τμημάτων και ταυτόχρονα δεν προκαλούσε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις.
Το σημερινό σχέδιο προτάσεων φαίνεται να μην υπακούει σε επιστημονικά κριτήρια και ταυτόχρονα προκαλεί μεγάλες αναστατώσεις στους φοιτητές και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς καταργεί το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων το οποίο βρισκόταν σε αναπτυξιακή πορεία και έτσι αποστερεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τον δεύτερο πόλο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Πολιτισμού με διασπορά σε όλα τα μεγάλα νησιά του Ιονίου.
Κατόπιν αυτών η Διοικούσα Επιτροπή αποφασίζει ομόφωνα τα ακόλουθα:
1. Να θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του Υπουργού σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ευθιξίας για την απόσταση μεταξύ των προτάσεων της 27ης/12/2012 και αυτών που εξαγγέλθηκαν, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη διαφωνία της με την ουσία των προτάσεων αυτών.
2. Να δώσει στη δημοσιότητα τις προτάσεις της 27ης/12/2012 για το Ίδρυμά μας, τις οποίες απεδέχθη ομόφωνα η Δ.Ε. και στη συνέχεια απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας στις 10/1/2012, από το οποίο ουδέποτε έλαβε κάποια διαφορετική απάντηση.
Η Διοικούσα Επιτροπή