Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα σε απεργία από το σωματείο εργαζομένων "Βοήθεια στο Σπίτι"

Το Σωματείο Εργαζομένων ‘Βοήθεια στο Σπίτι Νομού Κερκύρας, μετά τη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 1/02/2013 με πλειοψηφία του εκλογικού Σώματος αποφάσισε να πραγματοποιήσει: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΣΣ ΣΤΙΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ με συγκέντρωση όλων στο Δημαρχείο και ώρα 11.00πμ
ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΒΣΣ...
ΣΤΙΣ 13 ΚΑΙ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 Π.Μ.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ:
  Στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανήμπορων συμπολιτών μας. Είναι απαράδεκτο οι 130000 εξυπηρετούμενοι σε όλη τη χώρα να γίνουν 48000. Τα κριτήρια ένταξης των πολιτών όπως προβλέπονται από τον Νόμο είναι απαράδεκτα  Στο ξεπούλημα της Πρόνοιας. Η παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας πρωτίστως αποτελούν ευθύνη του κράτους και παρέχεται χωρίς διακρίσεις σε κάθε άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης.
Δεν μπορεί εξασφαλισμένα χρήματα με νόμο που καλύπτουν την λειτουργία όλων των δημοτικών δομών να μοιράζονται σε ιδιώτες στο όνομα ίσων ευκαιριών.
  Αντιστεκόμαστε στην ανεργία 3500 εργαζομένων των ΒΣΣ οι οποίοι μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ εργάζονται επί δέκα συνεχή έτη καταθέτοντας την ψυχή τους δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες απλήρωτοι επί μήνες και καλύπτοντας κενά σε άλλους τομείς των δήμων ασκώντας αλλότρια καθήκοντα
 Αντιστεκόμαστε στο σχεδιασμό της πολιτείας για την δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών. Δεν είναι δυνατόν οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις, να γίνουν εγγύηση της πολιτείας απέναντι στον ανήμπορο άνθρωπο, βασιζόμενες σε λογιστικά πρότυπα για παροχές κοινωνικής φροντίδας.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ , Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΙΝ !!!!!!!
ΖΗΤΑΜΕ :
• ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
• ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
Καλούμε το Δήμαρχο και τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας ώστε η μέριμνα για τον ανήμπορο ηλικιωμένο άνθρωπο να γίνει πράξη, γιατί τίποτα δεν πρέπει να μας αφήνει, να τους αφήνουμε…….