Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ομιλια του Θ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ στο Π.Σ σχετικά με το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ

Η εμφάνιση του σχεδίου «Αθηνά» στοχεύει στην υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, στην έξωση χιλιάδων φοιτητών από το εκπαιδευτικό σύστημα και η ενίσχυση του μεταναστευτικού κύματος φοιτητών και νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό, καθώς και η διευκόλυνση της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης των...
ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Η προτεινόμενη διάλυση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ δεν ήταν ,σίγουρα, « κεραυνός εν αιθρία». Προηγήθηκε η συρρίκνωση του με την εφαρμογή της βάσης του 10 από την κα Γιαννάκου της ΝΔ, ακολούθησε η εξαίρεση των τριών τμημάτων από το μηχανογραφικό από την κα Διαμαντοπούλου του ΠΑΣΟΚ. «τα κλείνω για να ..αναβαθμίσω» είχε ισχυρισθεί προκλητικά τον Μάιο του 2011 η ίδια μιλώντας σε αντιπροσωπεία από τα Ιόνια νησιά!
Η ΑΝ.Α.Σ.Α είχε θέσει επανειλημμένα προ των ευθυνών του τον περιφερειάρχη κ. Σπύρου ,γιατί δεν εναντιώθηκε απέναντι στις πολιτικές αυτές αλλά αντίθετα καλλιέργησε τον εφησυχασμό και συγκάλυψε τις διαφαινόμενες προθέσεις αποδυνάμωσης του ιδρύματος. Η τεράστια σε δυναμική κινητοποίηση των φοιτητών ,της νεολαίας, και της μεγάλης λαϊκής και ριζοσπαστικής πλειοψηφίας των πολιτών των νησιών μας κατέδειξε την απόλυτη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο αντιεκπαιδευτικό και αντιπεριφερειακό πρόγραμμα και δείχνει τον δρόμο του αγώνα ως την μόνη εγγύηση για μια δίκαιη λύση.
Το ΠΣ ΙΟΝΙΩΝ πρέπει να απαιτήσει την ικανοποίηση του παλλαικού αιτήματος των Ιόνιων πολιτών καταθέτοντας λόγους συνοχής της περιφέρειας, στήριξης της ανάπτυξης των γραμμάτων και τεχνών σε μια περιοχή με τεράστια ανάλογη παράδοση, συνταγματικής επιταγής για την προστασία της νησιωτικότητας και δημιουργίας συνθηκών για την υποβοήθηση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.
Το ΠΣ ΙΟΝΙΩΝ να καλέσει όλους τους φορείς που θα πάρουν μέρος στην πανεργατική και πανυπαλλική απεργία της 20/02/2013 να εντάξουν στα αιτήματα τους την διατήρηση και αναβάθμιση του ΤΕΙ. Στην κινητοποίηση αυτή να λάβει μέρος και η ΠΙΝ κλείνοντας τις υπηρεσίες της και στην έδρα και στις περιφερειακές ενότητες στα νησιά.