Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Καταγγέλλουν την Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου για την εισβολή της Αστυνομίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η γραμματεία Κέρκυρας του ΜΑΣ  καταγγέλλει την απαράδεκτη προσαγωγή φοιτητών από χώρο του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 17/1, μετά την ορκωμοσία των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας, φοιτητές του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας επιχείρησαν να συναντήσουν την Πρυτανική Αρχή, καλώντας την να...
πάρει θέση σχετικά με την τροποποίηση (ουσιαστικά κατάργηση) του εξαμήνου εξωτερικού.
Οι φοιτητές ζήτησαν συνάντηση με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου, η οποία, κατά την προσφιλή της συνήθεια, ταμπουρώθηκε στο γραφείο της και αρνήθηκε να δεχτεί τους φοιτητές. Έπειτα, κάλεσε την αστυνομία, που εισέβαλε στο χώρο και με ψευδείς κατηγορίες βιαιοπραγίας έκανε 27 συλλήψεις. Σα να μην έφτανε αυτό, η Πρύτανης, ξεπερνώντας κάθε όριο εμπαιγμού, δήλωσε ότι δεν είχε καμία σχέση με την παρουσία της αστυνομίας!
  Οι πρυτανικές αρχές του Ιονίου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής την πρύτανη Σαλή – Παπασαλή, υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, άξιοι εντολοδόχοι της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής, συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού που ξεδιπλώνεται τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για πιστή εφαρμογή, όχι μόνο του νέου νόμου – πλαισίου, αλλά του συνόλου της πολιτικής που θέλει το λαό υποταγμένο, να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι.
  Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και τους εντολοδόχους της ότι τέτοιες ενέργειες θα βρίσκουν πάντοτε απέναντί τους, πανίσχυρο και οργανωμένο το λαϊκό κίνημα, τη συμμαχία των φοιτητών των λαϊκών οικογενειών με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους που το συμφέρον τους βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. Είναι γελασμένοι, αν θεωρούν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν το κίνημα. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: ο λαός θα τους κόψει το βήχα.