Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ενας αστυνομικός, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Νίκος Μηλιώτης, είναι ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, μετά τη σημερινή εκλογική διαδικασία που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην...
Κέρκυρα.

  Για τη θέση της Αντιπροέδρου εκλέχτηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ανδρομάχη Δαγκλή και για τη θέση του Γραμματέα επανεκλέχτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Αγαλιανός.

Η ψηφοφορία

  Ο κ. Νίκος Μηλιώτης, που αποτελούσε ομόφωνη πρόταση της πλειοψηφίας, αναδείχτηκε Πρόεδρος με 25 ψήφους υπέρ και 14 Λευκά, στο σύνολο των 39 ψηφισάντων, η κ. Ανδρομάχη Δαγκλή, της παράταξης «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος  με 26 ψήφους υπέρ και 12 Λευκά, ενώ υπήρξε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο και, τέλος, ο κ. Γιάννης Αγαλιανός εκλέχτηκε Γραμματέας με 30 ψήφους υπέρ και 9 Λευκά.

  Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας απουσίαζε ο επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», Ηλίας Μπεριάτος, ενώ η επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς», Αντωνία Λαχανιώτη απείχε από τη διαδικασία για πολιτικούς λόγους, δηλώνοντας ότι «δεν αποδέχεται το ρόλο του συμμέτοχου στην πολιτική των καταστροφικών για το λαό και τους εργαζόμενους περικοπές, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τις απολύσεις».
  Επίσης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θόδωρος Γουλής, αιτιολογώντας τη Λευκή ψήφο της παράταξής του, δήλωσε ότι ο Νόμος «Καλλικράτης» δεν εξασφαλίζει τη συλλογικότητα στη λειτουργία του Προεδρείου αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου και είναι αντιδημοκρατικός.

Δηλώσεις

  Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Ανθης, ευχαρίστησε το σώμα για τη μέχρι τώρα συνεργασία, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου, δηλώνοντας ότι, παρά την απόσταση και τα προβλήματα από τη νησιωτικότητα της Περιφέρειας, τα μέλη του Προεδρείου κατάφεραν μια αγαστή συνεργασία, τονίζοντας ότι οι θέσεις έρχονται και παρέρχονται και η δύναμη του καθενός στηρίζεται στη βούληση του Επτανησιακού λαού, τον οποίο και ευχαρίστησε.

  Τις ευχαριστίες του προς το σώμα εξέφρασε και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, Νίκος Μηλιώτης, σημειώνοντας ότι θα προσπαθήσει τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου  

Σπ. Σπύρου: Η ομάδα μας στηρίζεται στη συνοχή, τη συνεργασία και τη συνεννόηση

  Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της εκλογής Προεδρείου δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Σπ. Σπύρου, σημειώνοντας ότι αυτή απέδειξε ότι η ομάδα της πλειοψηφίας στηρίζεται στη συνοχή, τη συνεργασία και τη συνεννόηση.
  Επίσης, ο κ. Σπύρου, στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες για το έργο μας και, παρά το γεγονός ότι η ανάληψη των καθηκόντων του έγινε στην αιχμή της οικονομικής κρίσης, προσπάθησε και προσπαθεί καθημερινά να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο που του ανέθεσε ο λαός.