Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ:Καίριο χτύπημα στην ερασιτεχνική αθλητική δραστηριότητα, η επιβολή τέλους για τη χρήση του ΕΑΚΚ.

Η απόφαση της Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) να επιβάλει μηνιαίο αντίτιμο για τη χρήση των εγκαταστάσεών του από τα αθλητικά Σωματεία, δικαίως συνάντησε την ομόφωνη αντίδραση από το σύνολο των αθλητικών φορέων του νησιού.
 Πρόκειται για καίριο χτύπημα στην...
 ερασιτεχνική αθλητική δραστηριότητα. Τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία, βρίσκονται επί χρόνια χωρίς τη θεσμοθετημένη επιχορήγηση που έχει υποχρέωση να τους παρέχει η πολιτεία. Καλύπτουν τις ανάγκες τους με συμβολή των αθλούμενων και των οικογενειών τους. Και τώρα καλούνται να πληρώνουν και για τη χρήση του ΕΑΚΚ.

Η εξέλιξη αυτή είναι συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών, που θέλουν και τον αθλητισμό δέσμιο στα χέρια ιδιωτών κερδοσκόπων, στο όνομα του επιχειρηματικού κέρδους. Έτσι απαξιώνουν τις αθλητικές υποδομές, κόβουν τις επιδοτήσεις των Σωματείων και των Ομοσπονδιών, κόβουν τις λειτουργικές δαπάνες, αφήνουν το ΕΑΚΚ χωρίς προσωπικό, το κολυμβητήριο χωρίς θέρμανση, το γήπεδο χωρίς συντήρηση, κοκ…

Η Διοίκηση του ΕΑΚΚ είναι πολιτικά διορισμένο όργανο ενός δημόσιου φορέα μαζικού αθλητισμού. Υποχρέωσή της είναι να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει από την πολιτεία τα αναγκαία μέσα και πόρους για την λειτουργία του ΕΑΚΚ. Σε καιρούς άγριας λιτότητας, ανεργίας, περικοπών μισθών και εισοδημάτων, είναι απαράδεκτο να ζητάνε από την αθλούμενη νεολαία και τις οικογένειές τους νέα χαράτσια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του αθλητικού κόσμου του νησιού και των Σωματείων, συμπαρίσταται στον αγώνα τους για την προάσπιση του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ στον αθλητισμό, με την απαραίτητη χρηματοδότηση, με την αναβάθμιση του ρόλου των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων.
 
Είμαστε αντίθετοι στην προσπάθεια μετατροπής των ΕΑΚ σε επιχειρήσεις, στη μεθόδευση παράδοσης των εγκαταστάσεών τους σε ιδιώτες επιχειρηματίες.

Ζητάμε από τη Διοίκηση του ΕΑΚΚ να διεκδικήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, την κάλυψη των λειτουργικών του δαπανών, καθώς και την στελέχωσή του με το απαραίτητο για τη λειτουργία του προσωπικό. Και βεβαίως να ανακαλέσει την απόφαση για επιβολή οποιουδήποτε τέλους-χαρατσιού στους αθλούμενους.