Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Το ΚΚΕ καταγγέλλει

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσαγωγή 29 φοιτητών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας το απόγευμα της Πέμπτης 17 Γενάρη. Οι φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο του Πανεπιστημίου ζήτησαν να συναντήσουν την Πρυτανική Αρχή σχετικά με την κατάργηση του εξαμήνου εξωτερικού. Η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, χρησιμοποιώντας και τις επαφές τις με ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης, κάλεσε...
 την αστυνομία, η οποία εισέβαλε στο χώρο και έκανε τις προσαγωγές.
Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, το γεγονός να επιχειρείται από την Αστυνομική Διεύθυνση μία τέτοιας κλίμακας επιχείρηση για μια αγωνιστική δράση φοιτητών όπου το «τεράστιο αδίκημά» τους ήταν να θέλουν να συναντήσουν τις πρυτανικές αρχές για θέματα που αφορούν το μέλλον τους και τη ζωή τους. Οι φοιτητές δεν ενόχλησαν στο παραμικρό και η ευθύνη βαρύνει εξ’ ολοκλήρου στην Αστυνομική Διεύθυνση και την Εισαγγελία.
Αποδεικνύεται αυτό που εδώ και χρόνια έχει προειδοποιήσει το ΚΚΕ, ότι τα αντιλαϊκά μέτρα και η βάρβαρη πολιτική θα πηγαίνουν χέρι- χέρι με την καταστολή από το κράτος, την τρομοκρατία, τον περιορισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών, έστω και αυτών που έχουν κατακτηθεί με αγώνες στα περιορισμένα πλαίσια του αστικού συστήματος.
Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια χτυπήματος και ποινικοποίησης των αγώνων του φοιτητικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η χθεσινή κίνηση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού που ξεδιπλώνεται τις τελευταίες μέρες.
Καλούμε τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να αποδώσουν τις ευθύνες σε όσους υλοποιούν αυτή την πολιτική. Θέλουν ένα λαό προσκυνημένο που δεν θα διαμαρτύρεται και δεν θα διεκδικεί. Η ενίσχυση και η ανάπτυξη της Λαϊκής Συμμαχίας είναι αυτή που θα δώσει την απάντηση και στην τρομοκρατία και στην κρατική καταστολή.