Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε σε βάρος Αρχιφύλακα και ιδιώτη για παραβίαση του απορρήτου της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα- Τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.)

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 45χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής και 50χρονου ημεδαπού επιχειρηματία, για...
παραβίαση του απορρήτου της προσωπικής - ιδιωτικής ζωής τρίτου προσώπου και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή αντίστοιχα, καθώς και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Ειδικότερα, χθες (14.01.2013) το πρωί, αστυνομικοί της συνοδευτικής ασφάλειας Προέδρου κοινοβουλευτικού κόμματος, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους θεώρησαν ύποπτη μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και αφού την ακινητοποίησαν, διαπίστωσαν ότι οδηγός ήταν ο 45χρονος Αρχιφύλακας.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι ο Αρχιφύλακας εργαζόταν για λογαριασμό του επιχειρηματία, έχοντας αναλάβει την παρακολούθηση προσώπου.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του αστυνομικού, μεταξύ άλλων, μία (1) βιντεοκάμερα, δύο (2) μαγνητόφωνα «δημοσιογραφικού» τύπου, επτά (7) ψηφιακοί και οπτικοακουστικοί δίσκοι και ένα (1) κυνηγετικό όπλο, που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.