Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση του ΠΑΜΕ με την κυβέρνηση για την αστυνομική βία

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επίθεση της αστυνομίας με χημικά, ξυλοδαρμούς, τραυματισμούς και τις 35 συλλήψεις ενάντια σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εκπροσώπους σωματείων που επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εργασίας και ζήτησαν να συναντηθούν με τον Υπουργό Εργασίας.
Ο Υπουργός Εργασίας με τις προκλητικές του δηλώσεις και την στάση του δείχνει ξεκάθαρα το ρόλο του απέναντι....
 στους εργάτες. Αρνείται να συναντήσει οποιοδήποτε εκπρόσωπο εργαζόμενων και έχει ανοιχτή τη πόρτα του μόνο για τους εργοδότες και τις απαιτήσεις τους που αποτελούν εντολή για την τρικομματική κυβέρνηση. Το Υπουργείο Εργασίας έχει εδώ και καιρό καταντήσει Υπουργείο Εργοδοσίας!!
Οι προσαγωγές των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το σπάσιμο της απεργίας του ΜΕΤΡΟ από τα ΜΑΤ, οι συλλήψεις των κατοίκων του Αιγινίου που ξεσηκώθηκαν ενάντια στα εξοντωτικά διόδια, το μπλοκάρισμα των κινητοποιήσεων των αγροτών δείχνουν την λογική της κυβέρνησης.
Θέλει να επιβάλει σιγή ιχθύος στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η βαρβαρότητα είναι το μοναδικό μέσο για να επιβάλλει τη πολιτική της και θα την εντείνει.
Πρέπει τη βαρβαρότητα, την καταστολή και τη βία να τους την πετάξουμε στα μούτρα. Πρέπει να έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν. Να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι με την υποταγή μόνο εξαθλίωση τον περιμένει. Χρειάζεται συντονισμένος, μαζικός και αδιάλλακτος ταξικός αγώνας απέναντι στο κεφάλαιο, το πολιτικό του προσωπικό και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του.
Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες συνδικαλιστές. Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ