Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί Ρομά για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών κατά την διάρκεια αστυνομικών ελέγχων στο Λιβάδι Ρόπα και στον Άγιο Ιωάννη στην Κέρκυρα.
Συνελήφθησαν στις 24.12.2012 το πρωί, σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στις περιοχές Λιβάδι Ρόπα και Άγιο Ιωάννη στην Κέρκυρα, από συνδυασμένες αστυνομικές δυνάμεις....
Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας πέντε ημεδαποί Ρομά (τέσσερις άντρες και μία γυναίκα) ηλικίας από 17 έως 34 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και κλοπής.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, για τη διαχείριση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην Κέρκυρα και συμμετείχαν 40 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών (Ο.Π.Κ.Ε., ΔΙ.ΑΣ., Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας και Ο.Ε.Π.Τ.Α.), καθώς και ένας αστυνομικός σκύλος για τον εντοπισμό όπλων - εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών.
Κατά τους στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους και τις έρευνες σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, προέκυψαν τα ακόλουθα:
Ελέγχθηκαν : 54 άτομα και 33 οχήματα
Προσήχθησαν : 19 άτομα
Συνελήφθησαν : 5 άτομα εκ των οποίων :
o Τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
o Δύο άτομα για κλοπές δικύκλων
Κατασχέθηκαν :
o ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 50,3 γραμμαρίων
o μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης
o δισκία απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων
o επτά δίκυκλες μοτoσικλέτες εκ των οποίων οι τρεις κλεμμένες
Διενεργήθηκαν: 17 κατʼ
οίκον έρευνεςΕξιχνιάστηκαν : Τρεις υποθέσεις κλοπών δικύκλων που αφαιρέθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους Λιαπάδες και από την πόλη της Κέρκυρας
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.