Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΠΙΘΑΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι σκληρές οικονομικές πολιτικές που έχει υιοθετήσει η τρικομματική κυβέρνηση, θα έχουν και τα ανάλογα εκλογικά αποτελέσματα. Επειδή αυτό το ξέρουν οι ηγεσίες των τριών κομμάτων, μάλλον θα πάρουν τα μέτρα τους. Ειδικά στην Κέρκυρα ένα...
σενάριο που είναι πολύ πιθανό να δούμε είναι το εξής: Ο Ν.Δένδιας έχοντας αναβαθμιστεί εσωκομματικά και γενικότερα πολιτικά παίρνει μέρος στη δημιουργία του νέου ευρωπαϊκού κεντροδεξιού πόλου στην Ελλάδα. Αυτό τον υποχρεώνει να εγκαταλείψει την Κέρκυρα και είναι υποψήφιος στην Αθήνα.
Ποιος θα πάρει τη θέση του; Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, διάδοχος του ορίζεται ο σημερινός δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής. Διάδοχος του Δημάρχου στο Δημαρχειακό θώκο υπάρχει. Είναι ο σημερινός του Αντιδήμαρχος.
Καλό; Θεωρητικά ναι. Πρακτικά δεν βγαίνει.
Όμως οι «θεωρητικοί» επιμένουν.
Ερχονται,λένε, αλλαγές στις διοικήσεις των οργανισμών.
Εκεί θα χρησιμοποιηθούν στελέχη της δεξιάς συνιστώσας της κυβέρνησης. Οι σημερινοί απέρχονται. Ενας πρώην Δήμαρχος του βορείου συγκροτήματος ακούγεται και ένας πολιτευτής για λιμάνι και νοσοκομείο. Όπως γίνεται φανερό, το σενάριο δεν αναφέρεται στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, στη στάση του λαού, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και σε μία σειρά άλλα πρόσωπα και θέματα….