Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ

Πληροφορηθήκαμε πως καταγγέλθηκε γυναικολόγος του νοσοκομείου μας. ο οποίος σε εφημερία ετοιμότητας φέρεται πως δεν παρείχε την βοήθεια που έπρεπε σε νεαρά επίτοκο.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας σαν παραθέτουμε τα γεγονότα:
 Ο συνάδελφος που εφημέρευε σε ετοιμότητα με βοηθό νεαρή ειδικεύμενη, ενημερώθηκε για την έλευση της επιτόκου, έδωσε οδηγίες για εισαγωγή... καθώς και την κατάλληλη αγωγή. Όταν τηλεφωνικά του αναφέρθηκε η πορεία της νοσηλείας της προσήλθε και ο ίδιος σε εύλογο διάστημα όπως ακριβώς και ο νόμος ορίζει για εκτίμηση. Ενημέρωσε τους συγγενείς για την ενδεδειγμένη θεραπεία και λαμβάνοντας υπʼ όψη του τις ιδιατερότητες του περιστατικού αλλά και τις δυνατότητες που έχουν απομείνει στο νοσοκομείο, αποφάσισε την διακομιδή σε άλλο νοσηλευτικό κέντρο. Διεκπεραίωσε τα της διακομιδής τόσο με τα μέσα διακίνησης όσο και με τον γιατρό υποδοχής και το περιστατικό έλαβε αίσιο τέλος.
ΟΜΩΣ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ  ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός οτι η γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου εφημερεύει χωρίς την ενεργή εφημερία ειδικευμένου.
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός οτι ο παραπάνω συνάδελφος εφημερεύει για 15 ημέρες τον μήνα και κάθε μήνα (χωρίς βέβαια να αμοίβεται για όλες) με το επισφαλές για τις ασθενείς αλλά και για τον ίδιο καθεστώς της ετοιμότητας.
Είναι ακόμη απαράδεκτο και επικίνδυνο το να εφημερεύει μόνο ειδικευόμενος γιατρός χωρίς την παρουσία, επίβλεψη και  καθοδήγηση ειδικευμένου.
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε στο θέμα της ασφαλούς εφημέρευσης του νοσοκομείου. μετά και τις τελευταίες περικοπές των δαπανών. Απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και καταδεικνύουμε τους υπεύθυνους.
Για οτι συμβεί υπεύθυνοι  θα είναι αυτοί που επέβαλαν αποδέχτηκαν και εφάρμοσαν  ανάλγητες πολιτικές. Αυτοί που απέκρυψαν την αλήθεια από τον λαό και του ωραιοποίησαν την πραγματικότητα για να μην αντιδράσει.
Αυτοί που δεν διεκδίκησαν.
Ολοι αυτοί συμμετέχουν σήμερα στο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας.