Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΣΑ:ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ: «Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ»!

Η παράταξη του κ. Σπύρου ενέκρινε, με ισχνή πλειοψηφία, την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Αποβλήτων στα νησιά μας. Με τον τρόπο αυτό στηρίζει μια πολιτική σχεδιασμού η οποία δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες...
 διαχείρισης των απορριμμάτων και δεν υπηρετεί την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.
Ο σχεδιασμός που προωθείται, έρχεται να νομιμοποιήσει την άθλια εικόνα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στην Κέρκυρα, να βάλει από την πίσω πόρτα την χρήση του ΧΥΤΑ Λευκίμης, να προκαλέσει νέες πληγές σε Ζάκυνθο και Λευκάδα εισάγοντας την (προσωρινή;) πρακτική της δεματοποίησης των απορριμμάτων! Την εικόνα συμπληρώνει η ρητή δήλωση του περιφερειάρχη ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να περάσει σε ιδιώτες!
Άραγε, μήπως αυτή η δήλωση του αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στον κ. Φούχτελ και τους τροικανούς; Μετά την μετατροπή της Διαδημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας στην Κεφαλονιά, η δήλωση αυτή του κ. Σπύρου δείχνει την ξεκάθαρη πρόθεση τους να παραδώσουν τις δημόσιες αυτές υπηρεσίες στο κερδοσκοπικό κεφαλαίο, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία και την «τσέπη» των πολιτών του Ιονίου και ταυτόχρονα να μετατρέψουν την αυτοδιοίκηση σε εισπρακτικό μηχανισμό υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α καταψήφισε την μελέτη και τον σχεδιασμό αυτό και καλεί τους πολίτες των νησιών μας σε επαγρύπνηση για να ανατραπούν και να μην περάσουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α.