Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΑΚ – ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η εργαζόμενη και άνεργη Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, έχει στείλει κάθε είδους μηνύματα – δυνατά μηνύματα – δηλώνοντας με τρόπο ξεκάθαρο την πλήρη αντίθεσή του στο πακέτο εξοντωτικών μέτρων (δημοσιονομικά- εργασιακά – προϋπολογισμός κλπ.) που έρχονται τις επόμενες μέρες στη βουλή.
Ο λαός της χώρας μας, με διαρκώς αυξανόμενη πολιτική συνείδηση και επιλογή, απορρίπτει την πολιτική που έχει ασκήσει....
 και συνεχίζει να ασκεί το κυβερνητικό τμήμα του εγχώριου μπλοκ εξουσίας.
Την απορρίπτει επειδή την θεωρεί πλήρως αδιέξοδη, καταστροφική, εξοντωτική, τυφλή και μονόπλευρα ταξική.
Ο λαός της χώρας μας, με διαρκώς αυξανόμενη πολιτική συνείδηση των επιλογών του, αποστρέφεται τον εκβιασμό του ευρώ και της ευρωφοβίας, απαιτεί να φύγει τώρα η Τρόικα από την Ελλάδα, διότι πείθεται από την εμπειρία του, ότι τα διατάγματα – εντολές της Τρόικα και των διεθνών καπιταλιστικών κέντρων επιδιώκουν αποκλειστικά και μόνο την απόλυτη εθνική εξάρτηση – υποταγή και την ολοκληρωτική λαϊκή εργατική εξόντωση, με την δημιουργία μιας μεγάλης ελληνικής στρατιάς φτηνών εργατών και ανέργων, χωρίς καμία κοινωνική προστασία.
Οι θεωρίες του εγχώριου μπλοκ εξουσίας και των διαφόρων συνοδοιπόρων τους για την «ευρωπαϊκή ιδέα» και το «ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο» έχουν ξεμασκαρευτεί, έχουν γίνει κουρέλι στα μάτια και το μυαλό του λαού μας, καθώς ταχύτατα αποκαλύπτονται οι πραγματικοί σχεδιασμοί των ευρωπαϊκών αστικών κέντρων, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Η καπιταλιστική κρίση και ανασυγκρότηση, οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί, έχουν προκαλέσει μια λυσσασμένη αντεργατική αριστοκρατική – ολιγαρχική επίθεση ενάντια στους λαούς. Η ΕΝΑΚ, όπως και η Ελλάδα ολόκληρη, βλέπουμε το ίδιο πράγμα. Ότι αυτές οι πολιτικές - που υπαγορεύουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα - είναι ατελείωτες, αναπαράγουν την κρίση, αποτελούν φαύλο κύκλο, δεν προσφέρουν διέξοδο, εγγυήσεις και ελπίδα.
Αυτές οι πολιτικές και πρωτίστως το μεγάλο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, πρέπει να ανατραπούν.
Αυτό θέλει ο λαός. Απομένει να δούμε τι θα κάνει και η Βουλή… Η ΕΝΑΚ εκτιμά ότι τα γεγονότα και τα δεδομένα που προκαλεί - και - στην Ελλάδα η ευρωζωνική και ευρύτερη καπιταλιστική κρίση, αναγκάζουν το εγχώριο μπλοκ εξουσίας και πλατύτερες πολιτικές δυνάμεις σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, σε αναδιπλώσεις και «επανατοποθετήσεις».
Πρόκειται για τακτικού χαρακτήρα, κινήσεις άμυνας και αποπροσανατολισμού του εργαζόμενου λαού. Οι πολιτικοί παράγοντες του αστικού κόσμου μιλούν πλέον για «ανάγκη σύναψης ευρωπαϊκού μετώπου» πχ. Χρυσοχοίδης, ή για «κινδύνους από τα άκρα» όπως επαναλαμβάνει διαρκώς ο κ. Σαμαράς, ενώ είναι αυτοί - οι ίδιοι - που με τις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές τους ενισχύουν ακραίες και επικίνδυνες καταστάσεις αλλά και φασιστικές ομάδες όπως τη χρυσή αυγή.
Την ίδια ώρα, δηλαδή τώρα, «στήνονται» παιγνίδια «προοπτικής» με ψευτοσυνδικαλιστές και διαφόρους αμοραλιστές ψευτο«επαναστάτες». Τα σχέδια αντιπερισπασμού του μπλοκ εξουσίας δεν θα περάσουν.
Η αγωνιζόμενη εργαζόμενη και άνεργη Ελλάδα δεν είναι, ούτε βρίσκεται στα «άκρα». Το ενωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα είναι η καρδιά της Ελλάδας και αποτελεί το ζωτικό «κέντρο» της χώρας ολόκληρης.
Η ανώμαλη πτώση της θεωρίας της «ευρωπαϊκής ευρωζωνικής ιδέας» που αποτελεί βασική, μακρόχρονη πολιτική επιλογή για το ελληνικό μοντέλο εθνικής εξάρτησης και παραγωγικής καθυστέρησης, δεν προκαλεί κρίση πολιτικής μόνο στα σύγχρονα αστικά κόμματα αλλά και στα κόμματα της λεγόμενης αριστεράς και τις διάφορες συμπληρωματικές ομάδες και σχήματα τους.
 Γιατί και τα κόμματα αυτά, με τις πολιτικές και τις επιλογές τους, ούτε απαντούν θετικά στα συγκεκριμένα προβλήματα, ούτε χαράζουν συγκροτημένες, διαφορετικές πολιτικές προοπτικές. Μπροστά βρίσκεται ένας μεγάλος και σημαντικός αγώνας λαϊκής ανασυγκρότησης και νέας πορείας.
Ενάντια στην εξάρτηση, ενάντια στην παραγωγική καθυστέρηση και διάλυση.
Για Ανεξαρτησία, νέα εξωτερική πολιτική και προσανατολισμούς, πραγματική παραγωγική ανασυγκρότηση, λαϊκή κοινωνική ευημερία – δικαιοσύνη – εξουσία. Η ΕΝΑΚ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, την νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις των επομένων ημερών.
Με σημαία μας την εργατική ενότητα, ενάντια σε κάθε διάσπαση και διασπαστή.
Με βάση του αγώνα μας το Σωματείο και τον χώρο εργασίας. Με συγκροτημένες - υπεύθυνες δράσεις και κινήσεις.
Με γενικό αίτημα: Να μην περάσουν τα εξοντωτικά ταξικά μέτρα. Με προοπτική μια διαφορετική Ελλάδα του λαού, την Ελλάδα που αναζητά ο εργαζόμενος και άνεργος λαός στις καθημερινές του συζητήσεις, έχοντας βάλει έτσι αρχικές προϋποθέσεις για την μεγάλη διεκδίκηση.