Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΚΚΕ:ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «επίσκεψη» του Αμερικάνικου Πολεμικού πλοίου USS New York στο νησί της Κέρκυρας αποτελεί μία ακόμα πρόκληση προς τα φιλειρηνικά αισθήματα των κερκυραίων!
Ο ερχομός του πλοίου είναι απόλυτα δεμένος με την πρόσφατη επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Daniel Bennet Smith στο νησί μας και τις επιδιώξεις...
των ιμπεριαλιστών να ενισχύσουν τις θέσεις τους στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Ιονίου.
Όσα καθρεφτάκια για ιθαγενείς κι αν επιχείρησε να μοιράσει ο Αμερικανός πρέσβης κατά την συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (που δυστυχώς ο κ. Σπύρου τα αποδέχτηκε με περισσή χαρά) για ενδεχόμενες «επενδύσεις», είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στο παιχνίδι των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές (Δημόσια περιουσία-Λιμάνι-Αεροδρόμιο-Ερημίτης αλλά και πετρέλαια-φυσικά αέρια) στην περιοχή! Σε μία περίοδο που όλη η Νοτιοανατολική Μεσόγειος είναι έτοιμη να εκραγεί σαν αποτέλεσμα της εμπλοκής των αμερικανών-ευρωπαίων-ρώσων και κινέζων ιμπεριαλιστών μαζί με τους παρατηρητές τους στην περιοχή Τουρκία-Ισραήλ για το μοίρασμα των πετρελαίων και τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς τους, η ελληνική κυβέρνηση και οι πολιτικοί της υπηρέτες στο νησί μας σπεύδουν να συνταχθούν με τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, να βάλουν σε άμεσο κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή, να βάλουν με προθυμία τη ζωή του λαού στο ντορβά των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων!
Οι κερκυραίοι και οι κερκυραίες ξέρουμε καλά τις «αγνές» διαθέσεις των αμερικανονατοϊκών για την ανάπτυξη του τόπου μας!
Τις μάθαμε από την περίοδο της αμερικανοκίνητης χούντας στη χώρα μας, την προδοσία της Κύπρου!
Τις μάθαμε καλά και από τους τόνους ραδιενεργών υλικών που έσπειραν στις θάλασσες του νησιού μας κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία!
Ο κ. Σπύρου, ο κ. Τρεπεκλής και όσοι άλλοι τοπικοί «άρχοντες» ετοιμάζονται να δεξιωθούν στο αμερικάνικο πολεμικό γράφοντας στα παλιά του υποδήματα τις ομόφωνες αποφάσεις του Δήμου Κέρκυρας να κηρύξει ανεπιθύμητα στο νησί τα νατοϊκά πολεμικά πλοία, φαίνεται ότι «ξέχασαν» να θέσουν στον αμερικανό πρέσβη το αίτημα της απομάκρυνσης των βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου από τις θάλασσες της Κέρκυρας!
Σε μία χρονική περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν σ’ όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, που οι ανταγωνισμοί κάτω και από το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης πυκνώνουν, ο μόνος δρόμος που μπορεί να υπηρετεί τα οικονομικά και τα γενικότερα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι η απεμπλοκή με κάθε τρόπο της χώρας μας από αυτούς τους σχεδιασμούς, η διακοπή κάθε είδους διευκολύνσεων από τη λειτουργία των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και το κλείσιμό τους, η αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς! Αυτό το δρόμο μπορεί και πρέπει να παλέψει για να επιβάλλει ο λαός μας, ακριβώς για να προστατεύσει τα συμφέροντά του, τη ζωή των παιδιών του!
Η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας, το ΠΑνεργατικό ΜΕτωπο, η ΠΑναγροτική ΣΥσπείρωση και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κέρκυρας και των Ι.Ν. καλούμε τους κερκυραίους και τις κερκυραίες την Παρασκευή 2 Νοέμβρη σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Σαρόκο στις 18:00 το απόγευμα με σύνθημα:
“ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ”