Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Διαφωνία του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για το ψήφισμα Περιφερειαρχών και Δημάρχων

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην κοινή πρόταση ΕΝ.ΠΕ - ΚΕΔΕ για περικοπές των ΚΑΠ ώστε να μην κοπούν οι μισθοί των δημάρχων, εκφράζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ, Σπύρος Τζόκας.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Σπύρου Τζόκα είναι το εξής:
«Η διαπίστωση του κοινού ανακοινωθέντος ΕΝ.ΠΕ - ΚΕΔΕ ότι «οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες...
και όχι την εξοικονόμηση πόρων..» αποτελεί πάγια θέση της Παράταξης μας και του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη ρύθμιση αλλά και συνολικά για τη μνημονιακή πολιτική στην Αυτοδιοίκηση. Επιτέλους το κατάλαβαν και οι πλειοψηφίες των παραπάνω συλλογικών οργάνων. Οι άλλες σκοπιμότητες είναι η απαξίωση, η υποβάθμιση και, τελικά, η ουσιαστική κατάργηση της Τ.Α, ώστε να εκχωρηθούν οι υπηρεσίες στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η προβλεπόμενη εξοικονόμηση πόρων από όλες τις μειώσεις και περικοπές στις αντιμισθίες των αιρετών (Περιφερειαρχών, Δημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων, Προέδρων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων και Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης) και η κατάργηση των μετακλητών υπαλλήλων βρίσκεται σε ευθεία με την παραπάνω κατεύθυνση, της ουσιαστικής κατάργησης της Αυτοδιοίκησης και, όπως είναι φυσικό, μας βρίσκει τελείως αντίθετους. Εξάλλου και ο υπολογισμός του εσόδου (5 εκατ. Ευρώ) επιβεβαιώνει την θέση μας.