Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ψήφισμα των φοιτητών του Τμήματος Ηχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου

28η Οκτώβρη: Η αντιφασιστική πρωτοβουλία Κέρκυρας έχει αποφασίσει το απολύτως αυτονόητο, να μην επιτρέψει στα παρακρατικά σκυλιά του συστήματος, στους σύγχρονους ταγματασφαλίτες, στα ανθρωποειδή που δηλητηριάζουν το μυαλό της κοινωνίας με ρατσιστική προπαγάνδα...
 να αποδώσουν φόρο τιμής στους νεκρούς. Στους νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας ντόπιο και ξένο φασισμό.
 Με την έλευση μας στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, μας περίμενε μια διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία χωρίς καμία προειδοποίηση μας επιτέθηκε, με κλοτσιές, με γκλομπ και με μόνο σκοπό την απομάκρυνσή μας από το σημείο των “επισήμων”. Των επισήμων πολιτικών – μανιασμένων υποστηρικτών της τρόικας και του κεφαλαίου και της πρυτάνεως του Ι.Π., η οποία αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες των φοιτητών, με μοναδικό της μέλημα το πολιτικό της βιογραφικό και την προσωπική της καλοπέραση, στηρίζει της καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης.
 Αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης ήταν τρεις φοιτητές να τραυματιστούν ελαφρά. Στη συνέχεια ομάδα μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έκαναν την εμφάνισή τους με παλούκια ντυμένα σημαίες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα την βίαιη προσαγωγή ενός διαδηλωτή, ο οποίος σημειωτέον είχε φυλακιστεί στη Γάζα λόγω συμμετοχής του σε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας εκεί.
Μετά από παρέμβαση του Στέφανου Σαμοΐλη, βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά και των υπολοίπων διαδηλωτών, αφέθηκε ελεύθερος. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ενώ ο αστυνομικός κλοιός από την πλευρά των αντιφασιστών ήταν ασφυκτικός – μάλιστα ένας άνδρας των ΜΑΤ πήγε να βγάλει ακόμα και όπλο – στην αντίπερα όχθη υπήρχε χαλαρότητα και η αστυνομία αδιαφορούσε για την παρουσία των Χρυσαυγιτών.
Οι απαντήσεις που μας δόθηκαν από τους υπεύθυνους της αστυνομίας σχετικά με την βίαιη στάση τους αλλά και σχετικά με την χαλαρή αντιμετώπιση των Χρυσαυγιτών θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως φθηνές δικαιολογίες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ μέλη συλλόγων και σωματείων ζήτησαν τα ονόματα των αστυνομικών που άσκησαν βία και παρά την υποχρέωση αυτών να τα παράσχουν λόγω νόμου, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι η Χρυσή Αυγή δεν κατέθεσε στεφάνι και αποχώρησε με την προστασία των αστυνομικών δυνάμεων. Σε περιόδους κρίσης οι πολίτες στρέφονται στο δήθεν αντισυστημικό φασισμό, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι το πραγματικό πρόσωπό του είναι η πιο ακραία μορφή του καπιταλιστικού συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή, όσο αντιθεσμική κι αν θέλει να δείχνει στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε άλλο από μια συμμορία παρακρατικών τραμπούκων, οι οποίοι προστατεύουν τόσο το ντόπιο κεφάλαιο όσο και το ξένο, καταστέλλοντας άγρια τις γενικές απεργίες και την δίκαιη λαϊκή αντίδραση στα νέα απάνθρωπα μέτρα. Καλούμε όλους τους πολίτες να ταχθούν απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές και να καταδικάσουν κάθε έκφανση φασισμού.
ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ -ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Τ.ΗΧ.ΕΙ