Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Επιτυχημένη δοκιμή πυραύλων από το ρωσικό στρατό

Φουντώνει η διαμάχη για την αντιπυραυλική ασπίδα Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή πολλών πυραύλων στρατηγικής σημασίας, ένα γεγονός που επαναβεβαιώνει τη θέση της ως στρατιωτικής δύναμης, σε μια περίοδο που έχει φουντώσει και πάλι η συζήτηση για την εγκατάσταση αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη από το ΝΑΤΟ ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται οι εντάσεις με....
 αφορμή τη συριακή κρίση. Μια πρώτη δοκιμή ενός πυραύλου τύπου Topol έγινε χθες στις 13:12, τοπική ώρα, από το διαστημικό κέντρο του Πλέσετσκ, στη βόρεια Ρωσία, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του. «Η κεφαλή του πυραύλου έφτασε στο στόχο της με απόλυτη ακρίβεια, στην Κούρα της χερσονήσου Καμτσάτκα», προστίθεται στην ανακοίνωση. Οι πύραυλοι αυτοί χρησιμοποιούνται εδώ και 24 χρόνια και η δοκιμή τους τώρα έγινε για να διαπιστωθεί η σταθερότητα και η διάρκειά τους. Άλλη μία δοκιμή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου R-29R έγινε με επιτυχία από ένα υποβρύχιο στη θάλασσα του Οχότσκ. «Αυτή η επιτυχημένη δοκιμή δείχνει το υψηλό επίπεδο» των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, σημείωσε ένας εκπρόσωπος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ.
Τέλος, δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS προχώρησαν στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων στη Δημοκρατία των Κόμι, στη βόρεια Ρωσία.
«Όλοι οι πύραυλοι πέτυχαν το στόχο τους» είπε ένας εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας. Στις αρχές Οκτωβρίου ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα επιδείξει «καμία ελαστικότητα» απέναντι στη Ρωσία όσον αφορά το σχέδιο εγκατάστασης της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη. Η Μόσχα θεωρεί το σχέδιο αυτό ως απειλή για την ασφάλειά της, μολονότι η Δύση το παρουσιάζει ως μια πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστούν απειλές προερχόμενες από χώρες όπως το Ιράν.
ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/