Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Βαθαίνει η ξεφτιλα στο ΠΑΣΟΚ- Δε λέμε "κρίση" γιατί θα λέγαμε λίγα- Κλείστε το μαγαζάκι και πηγαίνετε σπίτι σας

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 19:30 η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η διαφοροποίηση της στάσης 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων και για αυτό το λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 19.30 μετά από αίτημα πολλών βουλευτών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «γραμμή» της Ιπποκράτους λίγο πριν την ψηφοφορία...
ήταν «ναι σε όλα». Όμως, λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η ψηφοφορία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος ψήφισε «παρών» στο άρθρο 4 «ναι» στα υπόλοιπα άρθρα και «όχι» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ, η οποία και απορρίφθηκε.
 Πιο αναλυτικά, από το ΠΑΣΟΚ, δεκαπέντε βουλευτές βρέθηκαν εκτός γραμμής ΠΑΣΟΚ, εφόσον παρών στο άρθρο 4, όχι στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ και ναι σε όλα τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.
Mείζον θέμα τίθεται όμως γιατί 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν την τροπολογία για τις αποκρατικοποιήσεις, και αυτό αποτελεί καταψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής:
Δημήτρης Κρεμαστινός - Ναι στην τροπολογία
 Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Ναι σε όλα
Συμεών Κεδίκογλου - Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας
Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2
Αντζελα Γκερέκου - όχι στο 3
Πύρρος Δήμας - Ναι σε όλα
Θόδωρος Παραστατίδης - Παρών στο 2
Λεωνίδας Γρηγοράκος - ναι στην τροπολογία
 Θεοδώρα Τζάκρη - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Μάρκος Μπόλαρης - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
 Γιάννης Δριβελέγκας - όχι στο 2 παρών στο 3
Κώστας Τριαντάφυλλος- παρών στο 2
Κώστας Σκανδαλίδης - παρών στο 2
Θάνος Μωραΐτης - Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Σκανδαλίδης, Κάσσης και Ανδρουλάκης έχουν ζητήσει τη σύγκληση της ΚΟ του κόμματος, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει συνοχή την κοινοβουλευτική ομάδα.
Παράλληλα αρκετοί βουλευτές του κόμματος θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ εάν δεν καθορίσει τη στάση του και υπάρξουν τα ίδια κρούσματα και στη ψήφιση των μέτρων, τότε το ΠΑΣΟΚ θα βγει διασπασμένο.
 Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που κάνουν λόγο για επιβολή κομματικής πειθαρχίας προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα όπως τα σημερινά.

ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/